Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙΡΟΣ Επιστρέφει ο «χειμώνας»: Πότε αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας
Επιστρέφει ο «χειμώνας»: Πότε αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

Επιστρέφει ο «χειμώνας»: Πότε αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

Αλλάζει ο καιρός από το βράδυ της Παρασκευής, αφού, σύμφωνα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η θερμή αέρια μάζα που επηρεάζει την περιοχή υποχωρεί, ενώ ψυχρή αέρια μάζα αναμένεται από αργά τη νύκτα της Παρασκευής.

 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση μέχρι το Σάββατο και μικρή άνοδο την Κυριακή και θα κυμαίνεται κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Διαβάστε αυτούσια την πρόγνωση:

Η θερμή αέρια μάζα που επηρεάζει την περιοχή υποχωρεί, ενώ ψυχρή αέρια μάζα αναμένεται από αργά τη νύκτα της Παρασκευής.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που αρχικά, κυρίως στα δυτικά και βορειοδυτικά, θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, ενώ παροδικά θα παρατηρούνται και αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί αρχικά ασθενείς 3, και τοπικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, σταδιακά ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ ενώ στα νοτιοδυτικά και τοπικά στα βόρεια ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί γενικά λίγο ταραγμένη και το απόγευμα τοπικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα νοτιοανατολικά, βόρεια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά. Κατά τις αυγινές ώρες θα σχηματιστεί τοπικά αραιή ομίχλη ή ομίχλη, κυρίως στο ανατολικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και τοπικά, κυρίως στα δυτικά, νοτιοδυτικά και βόρεια παράλια, μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί λίγο ταραγμένη στα νότια παράλια, ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα ανατολικά και στα νοτιοανατολικά παράλια, και λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 13 στα δυτικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 11 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ενώ από το μεσημέρι και μετά τοπικά αυξημένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση μέχρι το Σάββατο και μικρή άνοδο την Κυριακή και θα κυμαίνεται κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Send this to a friend