Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Δρ. Καλακούτα: Τέλος στη συζήτηση για AstraZeneca: Μένουμε σταθεροί, προχωράμε με εμβολιασμούς
Δρ. Καλακούτα: Τέλος στη συζήτηση για AstraZeneca: Μένουμε σταθεροί, προχωράμε με εμβολιασμούς

Δρ. Καλακούτα: Τέλος στη συζήτηση για AstraZeneca: Μένουμε σταθεροί, προχωράμε με εμβολιασμούς

Περίπου οκτώ χιλιάδες εμβόλια της AstraZeneca είναι διαθέσιμα σήμερα για εμβολιασμό των ατόμων 61 ετών και άνω, όπως ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα η Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών Όλγα Καλακούτα, απαντώντας και στις ανησυχίες για το εμβόλιο της εταιρείας.

Από τις 5 το απόγευμα που επανήλθε η Πύλη Εμβολιασμού μετά το τεχνικό πρόβλημα, μέχρι τις 7, δηλαδή μέσα σε δύο ώρες διευθετήθηκαν περίπου 2,200 ραντεβού, κάτι το οποίο δείχνει το ενδιαφέρον των πολιτών για εμβολιασμό, όπως ανέφερε η Δρ. Καλακούτα. Επεσήμανε ότι η διστακτικότητα που παρατηρείται οφείλεται στη διστακτικότητα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

“Κάπου πρέπει να μείνουμε σταθεροί στον εμβολιασμό και να προχωρούμε, όχι να έχουμε αυτά τα σκαμπανεβάσματα που επηρεάζουν τον εμβολιασμό, όχι ένα συγκεκριμένο είδος εμβολίου.”

Πρόσθεσε ότι μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις, το τελικό συμπέρασμα είναι ότι προχωρούμε γιατί είναι τόσο σπάνιο το φαινόμενο των θρομβώσεων και από την άλλη τόσα πολλά τα οφέλη του εμβολιασμού που “πρέπει να σταματήσουμε να κουβεντιάζουμε, τελείωσε”, ωστόσο πρέπει να έχουμε υπόψη μας το ενδεχόμενο, όπως και για όλες τις ανεπιθύμητες ενέργειες.

Στόχος του πλάνου εμβολιασμού είναι μέχρι τις αρχές Μαΐου να εμβολιαστούν οι άνω των 45 ετών κι όλες οι ευπαθείς ομάδες.

Λόγω του ότι το σύστημα φαίνεται να εμφανίζει προβλήματα στη λειτουργία του όταν υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον και μέχρι να διορθωθεί, η Πύλη Εμβολιασμού θα ανοίγει μια μια ηλικιακή ομάδα κάθε ημέρα. Δηλαδή την Παρασκευή θα ανοίξει για τα άτομα 60 ετών κι άνω, το Σάββατο άνω των 59 χρονών, την Κυριακή θα προχωρήσουμε στις ευπαθείς ομάδες (καρδιοπάθειες, πνευμονοπάθειες). Από τη Δευτέρα ευελπιστούμε να είναι πανέτοιμο το σύστημα για να ανοίξει για περισσότερα άτομα, σημειώσε η Δρ. Καλακούτα.

Ξεκαθάρισε τέλος ότι από αύριο θα είναι διαθέσιμα εμβόλια όλων των εταιρειών και όχι μόνο της AstraZeneca.

 

Πηγή: alphanews

Send this to a friend