Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Δέκα χρόνια φαγούρας για το κολυμβητήριο Αμμοχώστου
Δέκα χρόνια φαγούρας για το κολυμβητήριο Αμμοχώστου

Δέκα χρόνια φαγούρας για το κολυμβητήριο Αμμοχώστου

ΓΡΑΦΕΙ O ΒΑΣΟΣ  ΒΑΣΟΥ

Εδώ και μια δεκαετία η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου πασχίζει ν’ αποκτήσει κολυμβητήριο ολυμπιακών προδιαγραφών, που θα εξυπηρετεί όχι μόνο τις αθλητικές ανάγκες της επαρχίας, αλλά θα επιφέρει οφέλη και στον αθλητικό τουρισμό με την φιλοξενία ξένων αθλητών. Το οικονομικό, ωστόσο, αποτελεί το μεγαλύτερο «αγκάθι» στην υλοποίηση του μεγαλεπήβολου έργου, αφού μόνο η μελέτη βιωσιμότητας που απαιτείται να γίνει από ιδιωτικό οίκο εκτιμάται ότι θα κοστίσει γύρω στις 300-350 χιλιάδες ευρώ.

Το Περιφερειακό Κολυμβητήριο Ολυμπιακών Προδιαγραφών Επαρχίας Αμμοχώστου προορίζεται να κατασκευαστεί εντός των δημοτικών ορίων Δερύνειας, σε χώρο που έχει εκμισθωθεί για τον σκοπό αυτό από το 2012. Πρόκειται για περιοχή που βρίσκεται πλησίον του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, παρά τη νεκρή ζώνη.

Ο δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης δήλωσε ότι το κολυμβητήριο θα πρέπει να διαθέτει δύο πισίνες, μία 50 μέτρων και μία 25 μέτρων. Την περασμένη Τρίτη (6/4) ο κ.Καραγιάννης επισκέφθηκε τα γραφεία του ΚΟΑ, όπου παρουσίασε το επιχειρησιακό σχέδιο του έργου, το οποίο ετοιμάστηκε από ιδιώτη μελετητή.

«Η επαρχία Αμμοχώστου είναι η μοναδική επαρχία στην Κύπρο που δεν διαθέτει κολυμβητήριο ολυμπιακών προδιαγραφών», ανέφερε με νόημα ο Α. Καραγιάννης και πρόσθεσε: «Το επόμενο βήμα είναι η διενέργεια μελέτης βιωσιμότητας του έργου, η οποία πρέπει ν’ ανατεθεί σε ιδιωτικό οίκο. Σαν δήμος δεν διαθέτουμε το κονδύλι για να κάνουμε μια τέτοια μελέτη. Γι’ αυτό το λόγο θα ζητήσουμε την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο όπως το κράτος, κατ’ εξαίρεση, καλύψει τα έξοδα για την μελέτη».

Ο Δήμαρχος Δερύνειας σημείωσε ότι όραμα των τοπικών φορέων είναι να κατασκευαστεί ένα κολυμβητήριο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, το οποίο να λειτουργεί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επισήμανε, επίσης, ότι στόχος είναι, εκτός από τη φιλοξενία των συλλόγων και αθλητών της επαρχίας, το κολυμβητήριο να ενισχύσει τον αθλητικό και ιατρικό τουρισμό, με την διοργάνωση διεθνών αγώνων (κολύμβησης, πόλο, καταδύσεων κτλ), ενώ στα σχέδια περιλαμβάνεται και η λειτουργία, εντός του κολυμβητηρίου, μονάδας αποκατάστασης αθλητών.

Send this to a friend