Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Μεγάλη ταλαιπωρία στους δρόμους της ακριτικής Δερύνειας
Μεγάλη ταλαιπωρία στους δρόμους της ακριτικής Δερύνειας

Μεγάλη ταλαιπωρία στους δρόμους της ακριτικής Δερύνειας

Γράφει ο Βάσος Βάσου

Καθυστερήσεις προκύπτουν στην εκτέλεση βελτιωτικών έργων σε βασικές οδικές αρτηρίες της ακριτικής Δερύνειας και συγκεκριμένα στις οδούς Ομονοίας και Καλυθιών, γεγονός που προκαλεί ταλαιπωρία και αναστάτωση ανάμεσα στους κατοίκους και τους επισκέπτες. Η έναρξη των εργασιών του συγκεκριμένου έργου προγραμματίστηκε στις 19 Οκτωβρίου 2020 με διάστημα αποπεράτωσης, σύμφωνα με το συμβόλαιο, στις 19 Φεβρουαρίου 2021.

Ωστόσο, κατά την εκτέλεση του έργου παρουσιάστηκε καθυστέρηση 37 εργάσιμων ημερών και ταλαιπωρία των δημοτών. Πλέον, το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου μετατέθηκε για τα μέσα του τρέχοντος μηνός.

Ο Δήμος Δερύνειας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ενημερώνει το κοινό για τις αναγκαίες εργασίες που προέκυψαν κατά το στάδιο των εκσκαφών, στις οποίες οφείλεται η καθυστέρηση στην αποπεράτωση των κατασκευαστικών εργασιών.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον δήμο, κατά το στάδιο της εκσκαφής στην οδό Ομονοίας εντοπίστηκε το δίκτυο της Αρχής Τηλεπικοινωνιών, το οποίο όπως διαφάνηκε στη συνέχεια δεν ήταν τοποθετημένο στο σωστό βάθος.

Η ανάγκη προστασίας των καλωδίων και τοποθέτησής τους στη σωστή υψομετρική θέση ήταν επιβεβλημένη, με αποτέλεσμα να απαιτηθεί επιπλέον χρονικό διάστημα πέντε εργάσιμων ημερών.

Παράλληλα, η επίσημη εκδοχή του Δήμου Δερύνειας αναφέρει πως κατά την εκτέλεση των εργασιών εντός της χειμερινής περιόδου 2020 – 2021 οδήγησε σε νέα καθυστέρηση πέντε εργάσιμων ημερών λόγω του βροχερού καιρού. «Από τις βροχοπτώσεις προκλήθηκε υποχώρηση του εδάφους στις θέσεις των σκαμμάτων του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Κοκκινοχωρίων (ΣΑΚ) και ως εκ τούτου απαιτήθηκε η προσεκτική αφαίρεση των υφιστάμενων χωμάτων πάνω από τον αγωγό και η τοποθέτηση και η συμπύκνωση άλλων κατάλληλων χωμάτων για επιδιόρθωση του προβλήματος.

Για τις εργασίες αποκατάστασης χρειαστήκαν επιπλέον 10 εργάσιμες ημέρες», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Περαιτέρω, ο Δήμος Δερύνειας ενημερώνει ότι κατά το στάδιο της συμπύκνωσης των υλικών υποθεμελίου της οδού Ομονοίας υπήρχε συνεχώς αστοχία του αγωγού ύδρευσης του δήμου, με αποτέλεσμα να προκύψει η ανάγκη αντικατάστασης του υφιστάμενου αγωγού με νέο. Για την ολοκλήρωση των επιπρόσθετων εργασιών απαιτήθηκε χρονικό διάστημα 17 επιπλέον εργάσιμων ημερών. Η νέα ημερομηνία που καθορίζεται σαν ημερομηνία ολοκλήρωσης των κατασκευαστικών εργασιών είναι η 16η Απριλίου 2021.

«Ο Δήμος Δερύνειας απολογείται για την ταλαιπωρία και ευχαριστεί το κοινό για τη συνεργασία», καταλήγει η ανακοίνωση του ακριτικού δήμου της ελεύθερης Αμμοχώστου.

 

 

 

Send this to a friend