Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ 24 Ώρες: Από τους Αγίους Τόπους στην Εκκλησία του Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα
24 Ώρες: Από τους Αγίους Τόπους στην Εκκλησία του Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα

24 Ώρες: Από τους Αγίους Τόπους στην Εκκλησία του Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα

Έρχεται νέο συγκλονιστικό επεισόδιο από τις 24 Ώρες που αρχίζει από τους Άγιους Τόπους  και καταλήγει στην Εκκλησία του Αγίου Λάζαρου στην Λάρνακα.

Ποια η σχέση των Αγίων Τόπων με την εκκλησία του Αγίου Λαζάρου

Η ανάσταση του Λαζάρου από τον Ιησού θορύβησε τους αρχιερείς και τους Φαρισαίους, οι οποίοι αποφάσισαν να σκοτώσουν τον Ιησού  αλλά και το Λάζαρο.

Έξι ημέρες πριν από το Πάσχα, ο Ιησούς κάθισε σε δείπνο το οποίο δόθηκε γι’ Αυτόν. Μαζί Του ήταν και ο Λάζαρος, ενώ πλήθος κόσμου είχαν πάει για να δουν όχι μόνο τον Ιησού, αλλά και τον αναστημένο Λάζαρο.

Σύμφωνα με τον Άγιο Επιφάνιο επίσκοπο Κωνσταντίας της Κύπρου (367-403 μ.Χ.), ο Λάζαρος ήταν τότε 30 χρονών και έζησε άλλα 30 χρόνια μετά την ανάστασή του. Άλλη παράδοση επίσης αναφέρει ότι ο Λάζαρος μετά την ανάστασή του θέλοντας να αποφύγει το μίσος των αρχιερέων κατέφυγε στο Κίτιο (σημερινή Λάρνακα) της Κύπρου γύρω στο 33 μ.Χ.

Εδώ τον συνάντησαν οι απόστολοι Παύλος και Βαρνάβας, όταν μετέβαιναν από τη Σαλαμίνα στην Πάφο, και τον χειροτόνησαν ως πρώτο επίσκοπο Κιτίου, της Εκκλησίας, που ίδρυσε ο ίδιος. Την εκκλησία του Κιτίου εποίμανε με στοργή κι αγάπη δεκαοκτώ περίπου χρόνια μέχρι το τέλος της ζωής του (63 μ.χ.).

Στον τάφο του Αγίου Λαζάρου μαζί με τον σκηνοθέτη των 24 ΩΡΩΝ Γιώργο Νταούλη.

Μαζί με τα παιδιά της ομάδας ετοιμάζουμε…

Δημοσιεύτηκε από Constantinos Constantinou II στις Τετάρτη, 7 Απριλίου 2021

Send this to a friend