Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ατύχημα με πτώση ανεμόπτερου σημειώθηκε χθες το απόγευμα, σε δύσβατη περιοχή, μεταξύ Αθηένου – Κόσιης, με αποτέλεσμα ο χειριστής του να εγκλωβιστεί και για τον απεγκλωβισμό του χρειάστηκε η βοήθεια του ελικοπτέρου της Αστυνομίας, όπου τον μετέφερε στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Πρόκειται για Κύπριο άνδρα, 37 ετών, ο οποίος φέρει πολλαπλά κατάγματα στα κάτω άκρα και την λεκάνη.

Πρωτοποριακές και προοδευτικές συσκευές που προστατεύουν τ’ άτομα τρίτης ηλικίας επινόησαν οι μαθητές του Θεωρητικού Τμήματος της Τεχνικής Σχολής Λάρνακας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Νεανική Επιχειρηματικότητα» που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Χρησιμοποιώντας υλικά της σχολής τους, οι μαθητές δημιούργησαν τρεις εξαιρετικές μικροσυσκευές που τοποθετούνται στα σώματα των πασχόντων, παρέχοντας άνεση και ασφάλεια στις διακινήσεις τους.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα εξυπηρετούν κυρίως ηλικιωμένα άτομα που έχουν ανάγκη παροχής βοήθειας, όπως άτομα με Αλσχάιμερ – άνοια ή με δυσκολίες στη μνήμη.

Οι συσκευές βοηθούν στο να γίνει η ζωή των ηλικιωμένων πιο εύκολη, άνετη και ασφαλής, κυρίως των ανθρώπων που ζουν και κυκλοφορούν μόνοι τους ή των ατόμων με αυξημένες και ειδικές ανάγκες.

Παρέχεται βοήθεια σε άτομα με Αλσχάιμερ ή με αναπηρίες που αντιμετωπίζουν κίνδυνο αποπροσανατολισμού ή μπορούν να ξεχάσουν τη διεύθυνση της κατοικίας τους και να χαθούν, αφού πλέον προσφέρεται ένας απλός κι εύκολος τρόπος, ώστε οι οικείοι τους να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή πού βρίσκονται.

 

Και να κλείσουμε με το Ζηνώνειο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στη Λάρνακα, το οποίο πραγματοποιεί σήμερα στις 7.00 το βράδυ την 12η διάλεξη του με θέμα «Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και έξυπνα δίκτυα ηλεκτροδότησης». Εισηγητής ο Λένος Χατζηδημητρίου, Λέκτορας Ερευνητής στο Ερευνητικό Κέντρο «ΚΟΙΟΣ», Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Συντονιστής ο Λύσανδρος Τζιοβάνης, υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Send this to a friend