Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Στο κάψιμο ελληνικής σημαίας προχώρησαν χθες γύρω στο μεσημέρι άγνωστοι στην Πύλα.

Συγκεκριμένα οι άγνωστοι μετέβησαν στο Δημοτικό Σχολείο, όπου φοιτούν Ελληνοκύπριοι μαθητές και κατέβασαν την ελληνική σημαία που ήταν αναρτημένη, την μετέφεραν σε άλλο σημείο και την έκαψαν.

Πληροφορίες ενώπιον των αρχών κάνουν λόγο για κουκουλοφόρους, που εισήλθαν στο σχολείο και προέβησαν στην ενέργεια αυτή.

Ο Κοινοτάρχης της Πύλας Σίμος Μυτίδης επιβεβαίωσε το συμβάν και ανέφερε ότι «στο Δημοτικό δεν είχαμε έτσι περιστατικό ξανά, είχαμε όμως στο Τουρκοκυπριακό 2-3 περιστατικά τον τελευταίο χρόνο».

 

Με δοξολογίες σε όλους τους Δήμους της επαρχίας Λάρνακας τιμήθηκε χθες η επέτειος της 1ης Απριλίου 55 – 59.

Στη Λάρνακα η πανηγυρική δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριου, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υπουργός Ενέργειας Νατάσα Πηλείδου. Ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας.

Στον Δήμο Αραδίππου η πανηγυρική δοξολογία έγινε στον Ιερό Ναό Αποστόλου Λουκά και ομιλητής ήταν ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων.

Στην Αθηένου η πανηγυρική δοξολογία τελέστηκε στην εκκλησία Παναγίας Χρυσελεούσας, ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στους τάφους των ηρώων και κατάθεση στεφάνων.

Στα Πάνω Λεύκαρα η πανηγυρική δοξολογία έγινε στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού.

 

Ο Δήμος Αθηένου, ο οποίος ανακοίνωσε την ταινία ‘‘Αθηενίτικη δαντέλα. Χθες – Σήμερα’’. Η ταινία παρουσιάζει ιστορικά την ενασχόληση των ανθρώπων με την κεντητική τέχνη, την άνθηση της τέχνης, κατά τον 20ό αιώνα και την αναβίωση της κατασκευής της αθηενίτικης δαντέλας το 2002.

Η ταινία αφιερώνεται στις Αθηενίτισσες κεντήτριες, που κράτησαν ζωντανή σε καιρούς δύσκολους, την τέχνη των πλουμιών και μας την παρέδωσαν ως μια ανεκτίμητη κληρονομιά και ως μια συνέχεια για τις σημερινές γυναίκες κεντήτριες.

 

Και να κλείσουμε με το Περιφερειακό Γυμνάσιο Βεργίνας στη Λάρνακα, όπου μαθητές του της Α’ και Β’ τάξης έλαβαν μέρος στην εικονική ξενάγηση με θέμα «Λευκωσία: η τελευταία διχοτομημένη πρωτεύουσα». Η εικονική ξενάγηση, σχεδιάστηκε στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος RePAST, για την υπέρβαση του διχαστικού παρελθόντος της Κύπρου.

Η δραστηριότητα αυτή υπάγεται στον διαχρονικό στόχο της σχολικής χρονιάς «Γνωρίζω, Δεν Ξεχνώ και Διεκδικώ.» Συγκεκριμένα, η μαθητική ομάδα ξεναγήθηκε σε δέκα διαφορετικούς σταθμούς, όπως το Μνημείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την Πλατεία Φανερωμένης.

Η δραστηριότητα έγινε στα πλαίσια του μαθήματος της Γεωγραφίας και σκοπός της εικονικής ξενάγησης ήταν να εμβαθύνουν οι μαθητές περαιτέρω τις γνώσεις τους για την μοναδική διχοτομημένη πρωτεύουσα της Ευρώπης.

 

Send this to a friend