Home ΛΑΡΝΑΚΑ Το Περιφερειακό Γυμνάσιο Βεργίνα Λάρνακας “ξεναγείται” στη Λευκωσία
Το Περιφερειακό Γυμνάσιο Βεργίνα Λάρνακας “ξεναγείται” στη Λευκωσία

Το Περιφερειακό Γυμνάσιο Βεργίνα Λάρνακας “ξεναγείται” στη Λευκωσία

Την 1η Απριλίου 2021 σε περίοδο πανδημίας (Covid-19) και πριν  από την λήξη των τηλεδιασκέψεων,  μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του Περιφερειακού Γυμνασίου Βεργίνα στην Λάρνακα έλαβαν μέρος στην εικονική ξενάγηση με θέμα «Λευκωσία: η τελευταία διχοτομημένη πρωτεύουσα». Η εικονική ξενάγηση (virtualtour), σχεδιάστηκε στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος RePAST για την υπέρβαση του διχαστικού παρελθόντος της Κύπρου.

Η δραστηριότητα αυτή υπάγεται στον διαχρονικό στόχο της σχολικής χρονιάς «Γνωρίζω, Δεν Ξεχνώ και Διεκδικώ.» Συγκεκριμένα, η μαθητική ομάδα Παναγιώτα Αντωνακοπούλου (Α’1), Ανδρέας Ερωτοκρίτου (Α’6), Χρυσιάνα Παπαδοπούλου (Β’2) και Κωνσταντίνος Χατζηκώστας (Β’3) χρησιμοποιώντας 3Dstreetviewmap ξεναγήθηκαν σε ΔΕΚΑ (10) διαφορετικούς σταθμούς, όπως Μνημείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Πλατεία Φανερωμένης.

Η δραστηριότητα έγινε στα πλαίσια του μαθήματος της Γεωγραφίας και υπεύθυνη εκπαιδευτικός ήταν η κυρία Φωτεινή Φωτίου. Ο σκοπός της εικονικής ξενάγησης είναι να εμβαθύνουν οι μαθητές περαιτέρω τIς γνώσεις τους για την μοναδική διχοτομημένη πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Send this to a friend