Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ To Facebook θα επιτρέπει στους χρήστες να απενεργοποιούν τα σχόλια στις αναρτήσεις τους
To Facebook θα επιτρέπει στους χρήστες να απενεργοποιούν τα σχόλια στις αναρτήσεις τους

To Facebook θα επιτρέπει στους χρήστες να απενεργοποιούν τα σχόλια στις αναρτήσεις τους

Περισσότερες δυνατότητες στους χρήστες ετοιμάζεται να δώσει το Facebook μετά από απόφαση δικαστηρίου της Αυστραλίας, σύμφωνα με την οποία οι ειδησεογραφικές πλατφόρμες έχουν ευθύνη για τα σχόλια που γράφονται στις σελίδες τους.

Η πλατφόρμα ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει σε κάθε χρήστη, αλλά και σε διασημότητες, πολιτικούς, εταιρείες και ειδησεογραφικά μέσα να καθορίζουν ποιος μπορεί και ποιος όχι να σχολιάζει στις αναρτήσεις τους.

Όταν ένας χρήστης κάνει ανάρτηση, θα μπορεί να ελέγχει ποιος μπορεί να τη σχολιάζει και ποιοι μπορούν να τη δουν. Πρόσφατη αλλαγή εισήγαγε πρόσφατα και το twitter.

Η Facebook εξαναγκάστηκε στην αλλαγή μετά την απόφαση δικαστηρίου της Αυστραλίας το 2019, σύμφωνα με την οποία τα μέσα ενημέρωσης ευθύνονται για δυσφημιστικά σχόλια που δημοσιεύτηκαν από χρήστες στις δημόσιες σελίδες των εταιρειών, γεγονός που προκάλεσε πρόβλημα. Οι εταιρείες καλούνται να κάνουν προέλεγχο των σχολίων, ωστόσο το Facebook δεν τους έδινε τέτοια δυνατότητα, παρά μόνο ένα περιορισμένο φίλτρο λέξεων-κλειδιά.

Ως εκ τούτου, οι χρήστες πλέον αποκτούν περισσότερο έλεγχο για το τι γράφεται στις σελίδες τους
. Η απόφαση αναμένεται να γίνει εφικτή σε οργανισμούς μέσων ενημέρωσης και άλλων δημόσιων σελίδων, που έχουν ήδη δώσει μάχη για να ελέγχουν τα σχόλια.

Send this to a friend