Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πρασινίζει το ύψωμα του Προφήτη Ηλία στην Ορόκλινη!
Πρασινίζει το ύψωμα του Προφήτη Ηλία στην Ορόκλινη!

Πρασινίζει το ύψωμα του Προφήτη Ηλία στην Ορόκλινη!

Γράφει ο Βάσος Βάσου

Πρασινίζει ένα από τα ειδυλλιακά υψώματα με καταπληκτική θέα προς τη θάλασσα, το ύψωμα του Προφήτη Ηλία, στην Ορόκλινη, αφού ξεκίνησε η φύτευση περίπου 400 δέντρων, κυρίως χαρουπιών και συκαμιών.

Η δεντροφύτευση επιτεύχθηκε χάρις στη συνεργασία του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης και του Τμήματος Δασών, με τον πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου Νεόφυτο Φακοντή να δηλώνει πως στόχος είναι να πρασινίσει όχι μόνο ο Προφήτης Ηλίας, αλλά και άλλοι χώροι στην τουριστική κοινότητα της Ορόκλινης.

Όπως ανέφερε, το ύψωμα του Προφήτη Ηλία έχει πανοραμική θέα προς τον θαλάσσιο κόλπο της Λάρνακας και τις γύρω περιοχές. Στο δρόμο που οδηγεί προς το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία έχουν ήδη ολοκληρωθεί εξωραϊστικά έργα, όπως τοίχοι αντιστήριξης, βελτίωση του δρόμου και των πεζοδρομίων, ενώ η δεντροφύτευση αποτελεί ακόμα μια ενέργεια βελτίωσης της εικόνας της γύρω περιοχής.

Ο κ.Φακοντής υπενθύμισε πως πέρσι φυτεύτηκαν περίπου 700 δέντρα σε διάφορους χώρους της Ορόκλινης, έχουν δημιουργηθεί περίπου 185 χώροι πρασίνου και φέτος θα δημιουργηθούν άλλοι τέσσερις παρόμοιοι χώροι στα πλαίσια διαχωρισμού νέων οικοπέδων. «Η προσπάθειά μας είναι να δεντροφυτευτεί και το ύψωμα του Προφήτη Ηλία με ψηλά δέντρα και γι’ αυτό το λόγο ορισμένα φυτά έχουν αγοραστεί από ιδιωτικά φυτώρια», συμπλήρωσε.

Να σημειωθεί, ότι στην περιοχή του Προφήτη Ηλία υπάρχει οργανωμένος εκδρομικός χώρος με πόσιμο νερό, παιχνίδια, τραπέζια, παγκάκια και αποχωρητήρια, ενώ έχει τοποθετηθεί φωτισμός με φωτοβολταικά συστήματα.

Στόχος είναι όπως το ύψωμα ν’ αποτελέσει, εφόσον με το καλό καταλαγιάσει η πανδημία, πόλο έλξης για ξένους επισκέπτες, αφού η Ορόκλινη θεωρείται μία εκ των σημαντικότερων τουριστικών περιοχών της επαρχίας Λάρνακας με μεγάλο αριθμό νέων κλινών, ενώ στα όριά της αναμένεται αυτό το καλοκαίρι να λειτουργήσει ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία στην Κύπρο, το Radisson Beach Resort Larnaca. Σε δεντροφύτευση προχώρησε πρόσφατα και το Κ.Σ. Πύλας στο χώρο του νέου γηπέδου τοξοβολίας.

 

 

Send this to a friend