Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Όλη η Κύπρος στο πλευρό της Μαρίας Μάρκου
Όλη η Κύπρος στο πλευρό της Μαρίας Μάρκου

Όλη η Κύπρος στο πλευρό της Μαρίας Μάρκου

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Παγκύπρια εκστρατεία βρίσκεται σ’ εξέλιξη αυτές τις μέρες για οικονομική στήριξη της 39χρονης Μαρίας Μάρκου, από το Παραλίμνι, η οποία διαγνώστηκε με οξεία μυελογενή λευχαιμία και χρειάζεται να μεταβεί τους επόμενους μήνες στη Γερμανία για μεταμόσχευση μυελού των οστών από την αδελφή της, που είναι 100% συμβατός δότης.

Από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου νοσηλεύεται τις τελευταίες μέρες για τον πρώτο κύκλο χημειοθεραπειών που επιβάλλεται να κάνει πριν την μεταμόσχευση, η Μαρία μίλησε στην εφημερίδα μας, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον, εκφράζοντας παράλληλα την συγκίνησή της για την αγάπη και την ανταπόκριση του κόσμου.

«Η αγάπη του κόσμου, μού δίνει τεράστια δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσω να παλεύω για τη ζωή μου», δήλωσε χαρακτηριστικά η 39χρονη μητέρα δύο παιδιών, μιας 17χρονης θυγατέρας κι ενός 13χρονου αγοριού.

Σε λίγες μέρες η Μαρία ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο χημειοθεραπειών και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα επιστρέψει στο σπίτι της για μικρό χρονικό διάστημα. Θ’ ακολουθήσει ο δεύτερος κύκλος χημειοθεραπειών στο νοσοκομείο κι εκτιμάται ότι πριν από το καλοκαίρι θα μεταβεί σε κλινική στο Βερολίνο, όπου θα γίνει η μεταμόσχευση του μυελού των οστών από την 36χρονη αδελφή της, Έλενα.

Η διαμονή της στη Γερμανία για σκοπούς θεραπείας υπολογίζεται να διαρκέσει το λιγότερο έξι μήνες. Η Μαρία διευκρινίζει ότι η εκστρατεία για οικονομική ενίσχυση γίνεται για τα έξοδα διαμονής καθώς και για τα έξοδα μεταφοράς από και προς το νοσοκομείο της αδελφής της που είναι συμβατός δότης και του πατέρα της, ο οποίος θα είναι ο συνοδός της.

Τα έξοδα θεραπείας της 39χρονης μητέρας θα καλυφθούν από το κράτος. Η Μαρία Μάρκου δηλώνει αισιόδοξη για επιτυχή έκβαση της μεταμόσχευσης που θα υποβληθεί, εκφράζοντας την πίστη ότι όλα θα πάνε κατευχήν και πως το μεθεπόμενο καλοκαίρι θα είναι σε θέση να εργαστεί και πάλι, αφού είναι επαγγελματίας μάγειρας σε ξενοδοχείο στον Πρωταρά. Ήδη έχει ανοιχθεί λογαριασμός στην Ελληνική Τράπεζα για όσους επιθυμούν να βοηθήσουν την Μαρία στη μάχη που δίνει με τη λευχαιμία.

Ο αριθμός είναι: 471-10-920161-01, iban CY79 0050 0471 0004 7110 9201. Ο αριθμός είναι στ’ όνομα του συζύγου της, Νίκου Κκουννού (για τον έρανο της Μαρίας Μάρκου).       

Send this to a friend