Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η Υπουργός Ενέργειας Νατάσα Πηλείδου συνοδευόμενη από τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Κώστα Χαμπιαούρη, επισκέφθηκαν χθες τα Λεύκαρα με αφορμή την έναρξη πιλοτικού προγράμματος εκμάθησης του παραδοσιακού λευκαρίτικου κεντήματος, το οποίο ξεκίνησε αρχές Μαρτίου από την Υπηρεσία Κυπριακής Χειροτεχνίας.

Κατά την επίσκεψη της η Υπουργός συναντήθηκε με δύο «αριστοτέχνισσες του λευκαρίτικου κεντήματος» οι οποίες θα μεταλαμπαδεύσουν την τεχνογνωσία τους σε 9 νέες κοπέλες με στόχο να συνεχίσουν το επάγγελμα.

Σε δηλώσεις της η Υπουργός, εξέφρασε «ικανοποίηση για την έναρξη του προγράμματος που στόχο έχει τη διάσωση, την ενίσχυση και τη διατήρηση των παραδοσιακών τεχνικών και επαγγελμάτων της χώρας μας, αλλά και την προώθησή τους ως πυλώνα ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας.

Από την πλευρά του ο Κώστας Χαμπιαούρης χαρακτήρισε «εξαιρετικής σημασίας τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία από το Υπουργείο Εμπορίου» αφού όπως εξήγησε «συνάδει με την εθνική στρατηγική ανάπτυξης ορεινών κοινοτήτων.

 

Στη Λάρνακα αύριο στις 7.00 το πρωί θα γίνει η έπαρση της σημαίας στην Πλατεία του Αγάλματος της Ελευθερίας από τον Δήμαρχο Λάρνακας και τον Έπαρχο της πόλης.

Στις 10.00 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου θα πραγματοποιηθεί Πανηγυρική Δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριου στην παρουσία της Υπουργού Ενέργειας Νατάσας Πηλείδου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Διευθυντής του Περιφερειακού Γυμνασίου Κιτίου. Ακολούθως, στις 11.00 θα τελεστεί Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας. Η υποστολή της σημαίας θα γίνει στις 6.00 το απόγευμα. Καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα τηρηθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα προφύλαξης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Στους εορτασμούς του Δήμου Αραδίππου θα παραστεί ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης ο οποίος θα χαιρετήσει την επέτειο στις 9.30 πρωί στον ιερό ναό Αποστόλου Λουκά. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων.

Και τέλος στην Αθηένου η Εθνική Επέτειος θα εορτασθεί με Δοξολογία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 το πρωί στην Εκκλησία Παναγίας Χρυσελεούσας. Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση στους τάφους των ηρώων στο Κοιμητήριο Αθηένου και κατάθεση στεφάνων.

Send this to a friend