Home ΕΞΟΔΟΣ 5 προορισμοί για εξορμήσεις στην Κύπρο για την αργία της 1ης Απριλίου
5 προορισμοί για εξορμήσεις στην Κύπρο για την αργία της 1ης Απριλίου

5 προορισμοί για εξορμήσεις στην Κύπρο για την αργία της 1ης Απριλίου

Μία ακόμα αργία πλησιάζει και είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για ξεκούραση, χαλάρωση και κάποια εκδρομή εντός Κύπρου. Αυτήν την εποχή η θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει και μία εξόρμηση στο βουνό ή σε κάποιο όμορφο χωριού του νησιού μοιάζει ιδανική. Εκμεταλλεύσου λοιπόν την αργία που έρχεται της 1ης Απριλίου και ανακάλυψε πέντε πανέμορφα χωριά του νησιού για να απολαύσεις τη φύση αλλά και καλό φαγητό.

 

ΠΑΛΑΙΧΩΡΙ
ΕΠ. ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Λίγα χιλιόμετρα πριν την κορυφή του όρους Παπούτσα μέσα στην κοιλάδα που σχημάτισε παραπόταμος του Περιστερώνα, υπάρχουν δύο χωριά που φέρουν το ίδιο όνομα, Παλαιχώρι. Γεωγραφικά είναι ενωμένα αλλά διοικητικά αποτελούν δύο ξεχωριστές κοινοτικές οντότητες. Έτσι, αυτό που βρίσκεται στην ανατολική όχθη του ποταμού ονομάζεται «Παλαιχώρι Ορεινής» και αυτό που βρίσκεται στην δυτική, «Παλαιχώρι Μόρφου».

 

 

ΚΑΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΕΠ. ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Ο κοσμοπολίτικος Καλοπαναγιώτης βρίσκεται στην κοιλάδα της Μαραθάσας της επαρχίας Λευκωσίας στις βόρειες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους. Ένας ιδανικός ανοιξιάτικος προορισμός για εκδρομή με ή χωρίς διαμονή αφού το χωριό διαθέτει πολλά πράγματα για να κάνεις και να δεις.

 

ΑΣΚΑΣ
ΕΠ. ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Ο Ασκάς είναι ένα πολύ γραφικό χωριουδάκι με πλακόστρωτα στενά δρομάκια και πανέμορφη αρχιτεκτονική και φυσικό περιβάλλον.

 

 

ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΕΠ. ΛΑΡΝΑΚΑΣ

Μία πολύ καλή επιλογή για εκδρομή είναι και η κοινότητα του Αγίου Θεοδώρου της επαρχίας Λάρνακας που είναι χτισμένο στις όχθες του ποταμού Πεντάσχοινου. Γραφική αρχιτεκτονική, πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, αρκετές και καλές ταβέρνες αλλά και πολύ καλή ευκαιρία να εξερευνήσεις την παραθαλάσσια περιοχή από τον Άγιο Θεόδωρο, το Μαρώνι και να φτάσεις μέχρι το Ζύγι.

 

ΜΗΛΙΟΥ
ΕΠ. ΠΑΦΟΥ

Η Μηλιού είναι ένα πολύ όμορφο χωριό της επαρχίας Πάφου, κρυμμένο μέσα στο βαθύ πράσινο των πορτοκαλαιώνων. Βρίσκεται 26 km βόρεια της Πάφου και μόνο 10 km πριν την Πόλη Χρυσοχούς. Το χωριό απαριθμεί σχεδόν 80 μόνιμους κατοίκους, προσελκύει όμως αρκετούς ντόπιους και ξένους τουρίστες και προσφέρει πολλές επιλογές για αγροτουρισμό.

 

 

Send this to a friend