Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Την μόνιμη έκθεση του αντίγραφου αρχαίας αναθηματικής πλάκας στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου, ανακοίνωσαν ο ακριτικός δήμος και η εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας.

Το συγκεκριμένο αρχαιολογικό εύρημα ήρθε στο φως κατά τα χρόνια των ανασκαφικών δραστηριοτήτων του πρόξενου της Αμερικής στην Κύπρο, στην περιοχή Γόλγοι της Αθηένου το 1867 με 1870 και κλάπηκε μαζί με πολλά άλλα αρχαία ευρήματα.

Από τη δεκαετία του 1870 εκτίθεται στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, μαζί με πολλά άλλα ευρήματα που ανακαλύφθηκαν στην υπό αναφορά περιοχή.

Ο Δήμος Αθηένου, σε συνεργασία με τον καθηγητή αρχαιολόγο Μιχάλη Τουμάζου, που από το 1990 διενεργεί αρχαιολογικές ανασκαφές στην περιοχή Μάλλουρα, και τον συνεργάτη του, έχουν εξασφαλίσει άδεια για κατασκευή του αντίγραφου, μαζί με αντίγραφο άλλης σημαντικής στήλης, από την οποία προέρχεται και το λογότυπο του Δήμου Αθηένου.

Με τον τρόπο αυτό, ένα κομμάτι της ιστορίας της πολυσήμαντης αρχαίας πόλης των Γόλγων επέστρεψε σπίτι του, έστω με τη μορφή αντιγράφου.

 

Αρχίζει σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι αύριο η 7η διαδικτυακή Διακρατική Συνάντηση του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT, στο οποίο ο Δήμος Αθηένου είναι ο επικεφαλής εταίρος.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των οκτώ πόλεων-εταίρων του Δικτύου.

Τον Δήμο Αθηένου θα εκπροσωπήσουν ο Δήμαρχος Κυριάκος Καρεκλάς, η Δημοτική Γραμματέας, ο Συντονιστής της Τοπικής Ομάδας Δημήτρης Κουζαπάς και η υπεύθυνη διαχείρισης του προγράμματος Σταυρούλα Γεωργίου.

 

Και να κλείσουμε με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και το Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct του Δήμου Λάρνακας, όπου διοργανώνουν σήμερα από τις 5.30 το απόγευμα μέχρι τις 7.00 το βράδυ, τη διαδικτυακή συζήτηση με θέμα: “Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις: Ανάκαμψη μέσω των νέων πολιτικών και μεταρρυθμίσεων της ΕΕ”.

Ομιλητές οι ευρωβουλευτές Λευτέρης Χριστοφόρου και Δημήτρης Παπαδάκης και ο Κυριάκος Κόκκινος – Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής. Θα συντονίζει η Μυρτώ Κατσούρη.

 

Send this to a friend