Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Δωρεάν εκπαιδευτικό εργαστήρι: «Μάθε για τη σήμανση των τροφίμων»
Δωρεάν εκπαιδευτικό εργαστήρι: «Μάθε για τη σήμανση των τροφίμων»

Δωρεάν εκπαιδευτικό εργαστήρι: «Μάθε για τη σήμανση των τροφίμων»

Οι ετικέτες σε όλα τα προϊόντα αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία για λόγους προώθησής τους και εκεί όπου η εκάστοτε εταιρεία στοχεύει να κάνει τη διαφορά με ενδιαφέρουσα γραφιστικά που θα τραβούν το μάτι του καταναλωτή.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα τρόφιμα, οι ετικέτες ωστόσο έχουν και μία άκρως χρηστική λειτουργία καθώς θα πρέπει να περιλαμβάνουν όλες εκείνες τις πληροφορίες που είναι υποχρεωτικές για την πλήρη ενημέρωση των καταναλωτών ως προς τα θρεπτικά συστατικά του προϊόντος, τις ημερομηνίες παραγωγής και λήξης, τα συστατικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή του προϊόντος, τυχόν αλλεργιογόνες ουσίες, κοκ.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η σωστή ετικέτα στα τρόφιμα χρειάζεται εξειδικεύμενη γνώση και συνεχή ενημέρωση ώστε οι ετικέτες του εκάστοτε προϊόντος να ακολουθούν τις προδιαγραφές που ορίζει τόσο η εθνική νομοθεσία όσο και τα Ευρωπαϊκά πρότυπα.

Το SigmaLive αναγνωρίζοντας την ανάγκη ενημέρωσης των γεωργών και μικροπαραγωγών της Κύπρου αναφορικά με τη σωστή σήμανση των τροφίμων διοργανώνει διαδικτυακό (μέσω Zoom) εκπαιδευτικό εργαστήρι για την Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 και ώρα 10:00. Στη διάρκεια του εργαστηρίου θα παρουσιαστούν σωστές μέθοδοι σήμανσης τροφίμων στη γεωργία και τη μεταποίηση γεωργικών προϊόντων, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να απευθύνουν ερωτήσεις στην ομάδα των εκπαιδευτών.

Καθώς το εργαστήρι διοργανώνεται στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης από την Ευρωπαϊκή Ένωση εκστρατείας «Μάθε για την ΚΑΠ», η συμμετοχή είναι δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο https://bit.ly/31h2PTe ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκστρατεία «Μάθε για την ΚΑΠ» και τις επερχόμενες δράσεις της, επισκεφθείτε τη σελίδα της εκστρατείας και ακολουθήστε τις σελίδες της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

www.learnaboutcap.com

www.facebook.com/LearnAboutCap

https://twitter.com/learnaboutcap

Σας περιμένουμε!

Send this to a friend