Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Έργα πέραν των 200 εκατομμυρίων στην ελεύθερη Αμμόχωστο
Έργα πέραν των 200 εκατομμυρίων στην ελεύθερη Αμμόχωστο

Έργα πέραν των 200 εκατομμυρίων στην ελεύθερη Αμμόχωστο

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ 

Συνολικά 81 έργα υποδομής, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στα 202 εκατομμύρια ευρώ, ολοκληρώθηκαν, είναι υπό κατασκευή ή δρομολογούνται το τελευταίο διάστημα σε δήμους και κοινότητες της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος είπε ότι μεταξύ των μεγάλων έργων που βρίσκονται υπό κατασκευή είναι η ανάπλαση του ποταμού Λιοπετρίου, ενώ έχει ολοκληρωθεί η αναδιαμόρφωση του παραλιακού μετώπου της Αγίας Νάπας και σύντομα ολοκληρώνεται και η αποκατάσταση του Μεσαιωνικού Μοναστηριού στο τουριστικό θέρετρο.

Όσον αφορά το Παραλίμνι, ο κ.Καρούσος είπε ότι ολοκληρώθηκαν τα έργα αναδιαμόρφωσης της λεωφόρου 1ης Απριλίου και τον επόμενο μήνα θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του κτιρίου του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου. Σ’ εξέλιξη είναι τα έργα βελτίωσης του παραλιακού μετώπου στον Πρωταρά, ενώ προκηρύχθηκαν οι προσφορές για την ανάπλαση της λεωφόρου Κάππαρη.

Τους προσεχείς μήνες αναμένεται να προκηρυχθεί και η αναδιαμόρφωση του δρόμου Δερύνειας – Σωτήρας, που επίσης θεωρείται ένα πολύ σημαντικό οδικό έργο για την επαρχία Αμμοχώστου. Περαιτέρω, ο Γ. Καρούσος ανέφερε πως έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ προς τις τοπικές αρχές που εντάχθηκαν στο Συμβούλιο  Αποχετεύσεων Κοκκινοχωρίων (ΣΑΚ), ούτως ώστε να γίνει επίστρωση των δρόμων που υπέστησαν ζημιές εξαιτίας των έργων κατασκευής του αποχετευτικού συστήματος.

Send this to a friend