Home ΛΑΡΝΑΚΑ Συγχρηματοδοτούμενα έργα στον Δήμο Λάρνακας επισκέφτηκε ο Υπουργός Παιδείας
Συγχρηματοδοτούμενα έργα στον Δήμο Λάρνακας επισκέφτηκε ο Υπουργός Παιδείας

Συγχρηματοδοτούμενα έργα στον Δήμο Λάρνακας επισκέφτηκε ο Υπουργός Παιδείας

Η συνεργασία Κυβέρνησης και Δήμου Λάρνακας και η αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων δίνει αντιπροσωπευτικά αποτελέσματα, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις στη Λάρνακα ο Υπουργός είπε πως σήμερα επισκέφθηκε μεταξύ άλλων «τον Πολυχώρο Δημιουργικότητας και Πολιτισμού, την παλιά Λέσχη της πόλης, ένα πολύ ωραίο κτίριο που έχει αποκατασταθεί και θα προσφερθεί από τον Δήμο στην επαρχία για να φιλοξενήσει τη δημιουργικότητα, πολιτιστικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τον λαϊκό πολιτισμό και την δημιουργία».

Χαρακτήρισε την πρώην Λέσχη Λάρνακας «ένα προσαρμοσμένο χώρο, ένα παλιό ιστορικό κτίριο, μια αρχοντική οικία της Λάρνακας, η οποία ήταν για χρόνια η Λέσχη που χρησιμοποιούσαν οι Βρετανοί. Είναι πραγματικά ένα πολύ αντιπροσωπευτικό αποτέλεσμα της συνεργασίας της Κυβέρνησης, με τον Δήμο Λάρνακας και της αξιοποίησης ευρωπαϊκών κονδυλίων, αφού κατά το μεγαλύτερο μέρος το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκά κονδύλια».

Όσον αφορά την επίσκεψη του στο Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης το οποίο αναμένεται να παραδοθεί σύντομα, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι εκεί θα φιλοξενηθούν «αθλητικές δραστηριότητες και τις δραστηριότητες και τα προγράμματα του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου. Οι Λαρνακείς θα εκτιμήσουν ότι χώροι που έζησαν για χρόνια, σήμερα παίρνουν μια νέα μορφή, γίνονται λειτουργικοί για να βοηθήσουν την κοινωνία και τις κοινωνικές δραστηριότητες».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας ευχαρίστησε τον Υπουργό Παιδείας για την επίσκεψη του στη πόλη και σημείωσε πως «σήμερα επισκεφθήκαμε δύο από τα έξι έργα που είναι συγχρηματοδοτούμενα από το Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, το κράτος και την τοπική αυτοδιοίκηση, τα οποία θεωρούμε ότι δίνουν μια άλλη νότα και άλλη κατεύθυνση στην πόλη. Πρόκειται για χώρους που έχουν την ιστορία τους στη Λάρνακα, δηλαδή η Λέσχη και το Κοινοτικό Κέντρο και ευελπιστούμε ότι θα αποτελέσουν σταθμό για το μέλλον, τη νεολαία και τον πολιτισμό».

Πρόσθεσε πως «αυτά τα έργα δεν θα ήταν δυνατόν να χρηματοδοτηθούν μόνο από την τοπική αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με την περικοπή των προϋπολογισμών». Είναι έργα τα οποία δείχνουν στην πράξη τι μπορούμε να φτιάξουμε και τι μπορούμε να διαμορφώσουμε για το μέλλον, μέσω της συνεργασίας του κράτους, με την τοπική αυτοδιοίκηση και τη βοήθεια των Ταμείων Κοινωνικής Συνοχής, είπε.

Ταυτόχρονα εξέφρασε ευχαριστίες για τη βοήθεια και όσα γίνονται σήμερα στη Λάρνακα και πρόσθεσε πως «ποτέ δεν σταματούν τα προβλήματα και τα αιτήματα. Αυτό που θέλουμε είναι ένα διάλογο, μια τακτική επαφή για το κοινό καλό όλων, των δημοτών και των πολιτών της Λάρνακας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Βύρας είπε πως «ο Πολυχώρος Δημιουργικότητας και Πολιτισμού είναι ήδη έτοιμος ωστόσο υπάρχουν κάποια προβλήματα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Έχουμε συμφωνήσει με όλους τους Δήμους και Κοινότητες και θα φιλοξενηθούν μεταξύ άλλων σ’ αυτό το μοναδικό χώρο όπου θα προβάλλεται η λαϊκή δημιουργία και ο λαϊκός πολιτισμός της επαρχίας, το μουσείο καλαθιών του Δήμου Λειβαδιών, τα αθηενίτικα κεντήματα, τα λευκαρίτικα κεντήματα και η ορεινή Λάρνακας».

Σημείωσε ακόμα ότι «εάν το επιτρέπουν τα πρωτόκολλα και οι συνθήκες, τότε ο Πολυχώρος θα λειτουργήσει γύρω στον Απρίλιο Μάιο». Στο ισόγειο του κτιρίου μεταφέρθηκε ήδη η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και σύντομα αναμένονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, όταν το επιτρέψουν τα πρωτόκολλα, κατέληξε.

Send this to a friend