Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Με λαμπρότητα τιμήθηκε χθες η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 στη Λάρνακα και την επαρχία.

Συγκεκριμένα με γενική κωδωνοκρουσία από τους Ιερούς Ναούς της πόλης και επαρχίας, άρχισαν οι εορτασμοί για τα 200 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία.

Γύρω στις επτά το πρωί πραγματοποιήθηκε η έπαρση της σημαίας στην Πλατεία του Αγάλματος της Ελευθερίας από τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα και τον Έπαρχο Λάρνακας Οδυσσέα Χατζηστεφάνου στην παρουσία των αρχών της πόλης.

Η πανηγυρική δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κιτίου Νεκταρίου στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας Χαράλαμπου Πετρίδη.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Σιμάκης Συμεού, Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης, Φιλολογικών Μαθημάτων. Ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας.

Επίσης φωταγωγήθηκε το κτίριο των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Δήμου Λάρνακας, της Δημοτικής Πινακοθήκης, το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας και το Μεσαιωνικό Κάστρο με μπλε χρώμα.

Παράλληλα από τις οκτώ το πρωί μέχρι τις έντεκα το βράδυ προβάλλονταν πάνω στο κτίριο των Πολιτιστικών Υπηρεσιών το επίσημο βιντεοκλίπ της Επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση με τίτλο «Ας κρατήσουν οι χοροί».

Στην Αθηένου παρά τα περιοριστικά μέτρα λόγω του κορονοϊού, οι κάτοικοι του ακριτικού Δήμου, βρήκαν τρόπο να παρελάσουν και να τιμήσουν την Εθνική Επέτειο.Έτσι, τοποθέτησαν ελληνικές σημαίες στα αυτοκίνητά τους και έκαναν παρέλαση, στους δρόμους της Αθηένου.

Στην Αραδίππου η πανηγυρική δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αποστόλου Λουκά και τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Γιώργος Παντελή, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών.

Μετά την δοξολογία τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων.

 

Το Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας και η Ρεμπέτικη Φα- Τριάς παρουσιάζουν σήμερα στις 8.00 το βράδυ το μουσικό αφιέρωμα Βαμβακάρης – Τσιτσάνης: Οι μεγάλοι συνθέτες.

 

Send this to a friend