Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑ Ο ελληνισμός γιορτάζει: Ζωντανά τώρα η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα
Ο ελληνισμός γιορτάζει:  Ζωντανά τώρα η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα

Ο ελληνισμός γιορτάζει: Ζωντανά τώρα η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα

Με την τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης άρχισαν σήμερα οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση του 1821. Ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο απανταχού ελληνισμός τιμά την έναρξη των αγώνων για ελευθερία από τον οθωμανικό ζυγό που οδήγησε στη μετέπειτα ίδρυση του νεότερου ελληνικού κράτους.

Η διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή έδωσε το σήμα έναρξης των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σήμερα στην Αθήνα.

Η Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών πραγματοποιήθηκε με παρουσία εκπροσώπων της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη με ανάκρουση Εθνικών Ύμνων και επιθεώρηση τιμητικού αγήματος.

Φάλαγγα ιστορικών τμημάτων θα δώσει το έναυσμα για τη στρατιωτική παρέλαση ενώ στη κορυφή της θα βρίσκονται τα ιστορικά λάβαρα και οι σημαίες της Επανάστασης. Αναμένεται να παρελάσουν έφιππα τμήματα με παραδοσιακές πολεμικές φορεσιές, ενώ παραδοσιακές στολές θα φορούν και μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Σχολής Ευελπίδων.

Ζωντανή εικόνα από την ΕΡΤ.

Send this to a friend