Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η Λάρνακα τίμησε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου (φώτο)
Η Λάρνακα τίμησε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου  (φώτο)

Η Λάρνακα τίμησε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου (φώτο)

Με λαμπρότητα τιμήθηκε σήμερα η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 στη Λάρνακα και την επαρχία.

Συγκεκριμένα με γενική κωδωνοκρουσία από τους Ιερούς Ναούς της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, άρχισαν σήμερα οι εορτασμοί για τα 200 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία.

Γύρω στις επτά το πρωί πραγματοποιήθηκε η έπαρση της σημαίας στην Πλατεία του Αγάλματος της Ελευθερίας από τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα και τον Έπαρχο Λάρνακας Οδυσσέα Χατζηστεφάνου στην παρουσία των αρχών της πόλης.

Η πανηγυρική δοξολογία τελέστηκε στις δέκα το πρωί στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κιτίου Νεκταρίου στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας Χαράλαμπου Πετρίδη.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Σιμάκης Συμεού, Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης, Φιλολογικών Μαθημάτων.

Ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας.

Στην Αθηένου η πανηγυρική δοξολογία τέλστηκε στην Παναγία Χρυσελεούσα, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός Ελένη Σιούφτα.

Στην Αραδίππου η πανηγυρική δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αποστόλου Λουκά και τον πανηγυρικό της ημέρας και εκφώνησε Γιώργος Παντελή, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών.

Μετά την δοξολογία τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων.

Στα Πάνω Λεύκαρα η πανηγυρική δοξολογία λίγο μετά τις 9 το πρωί και μετά τη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού. Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Λευτέρης Αριστείδου, Βοηθός Διευθυντής, Φιλόλογος Γυμνασίου και Λυκείου Λευκάρων.

Στον Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού η πανηγυρική δοξολογία τελέστηκε γύρω στις 9 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα στο Μενεού και τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος Δρομολαξιάς – Μενεού Κύπρος Ανδρονίκου.

Σημειώνεται σε όλες τις εκκλησίες θα τηρηθούν όλα τα μέτρα υγιεινής όπως καθορίζονται από τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας.

 

Σήμερα Πέμπτη 25 Μαρτίου φωταγωγήθηκε το κτίριο των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Δήμου Λάρνακας και της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρνακας με μπλε χρώμα και το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας.

Παράλληλα από τις οκτώ το πρωί μέχρι τις έντεκα το βράδυ προβάλλεται πάνω στο κτίριο των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Δήμου Λάρνακας το επίσημο βιντεοκλίπ της Επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση με τίτλο «Ας κρατήσουν οι χοροί».

Επίσης το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου έδωσε άδεια στον Δήμο Λάρνακας, για να φωταγωγηθεί με μπλε χρώμα το Μεσαιωνικό Κάστρο Λάρνακας.

Φώτο: SotosCon

Send this to a friend