Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Έμφαση στον ανατολικό πύργο της μαρίνας Αγ. Νάπας
Έμφαση στον ανατολικό πύργο της μαρίνας Αγ. Νάπας

Έμφαση στον ανατολικό πύργο της μαρίνας Αγ. Νάπας

ΓΡΑΦΕΙ O ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Την πορεία των κατασκευαστικών έργων στη μαρίνα Αγίας Νάπας επιθεώρησε την περασμένη Τρίτη (23/3) ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος, ο οποίος πραγματοποίησε επί τόπου επίσκεψη, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο, εκπροσώπους των τοπικών αρχών της επαρχίας Αμμοχώστου και άλλους αρμόδιους φορείς.

Το λιμενικό κομμάτι του έργου ήδη έχει παραδοθεί και λειτουργεί εμπορικά από την 1η Ιουνίου 2020, εξυπηρετώντας σκάφη αναψυχής μέχρι και 85 μέτρων. Ενημερώνοντας τον υπουργό, ο διευθύνων σύμβουλος της M.M. MakronisosMarinaLtd Σταύρος Καραμοντάνης είπε πως κατά την καλοκαιρινή περίοδο του 2020, παρά την παγκόσμια κρίση που προκάλεσε ο κορωνοιός, η μαρίνας Αγ. Νάπας υποδέχθηκε πέραν των 100 σκαφών, ενώ, όπως ανέφερε, οι ενδείξεις για το καλοκαίρι του 2021 είναι πολύ ενθαρρυντικές.

«Σύντομα το εμπορικό κομμάτι της μαρίνας θα λειτουργήσει σε πιλοτική φάση, ενώ η κατασκευή του οικιστικού μέρους θα ολοκληρωθεί κατά φάσεις. Οι εργασίες που αφορούν στην ανέγερση των πύργων προχωρούν μ’ έμφαση στον ανατολικό, του οποίου η κατασκευή προχωρά μ’ εντατικούς ρυθμούς. Σύντομα ολοκληρώνεται και η κατασκευή των 35 πολυτελών επαύλεων», σημείωσε ο κ.Καραμοντάνης.

Ταυτόχρονα, η διοίκηση της μαρίνας ευελπιστεί πως από την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο (2022) το έργο θα είναι σε θέση να υποδεχθεί και τα πρώτα κρουαζιερόπλοια, μετά την πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπως η μαρίνα Αγίας Νάπας ενταχθεί στα λιμάνια περιορισμένης χρήσης για υποδοχή και φιλοξενία μεγάλων κρουαζιερόπλοιων και μεγάλων σκαφών αναψυχής (Superyacht).

Από την πλευρά του, ο Γ. Καρούσος τόνισε την πολύ σημαντική συνεισφορά του εμβληματικού αυτού έργου στην οικονομία του τόπου που υπολογίζεται σε πέραν του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, αλλά και στη διεθνή προβολή της Κύπρου στον τομέα του τουρισμού. Ο κ.Καρούσος χαρακτήρισε τη μαρίνα Αγίας Νάπας «στολίδι της Μεσογείου», ένα έργο που, όπως ανέφερε, θα αναβαθμίσει σημαντικά την επαρχία Αμμοχώστου, το τουριστικό τηςπροϊόν και γενικά θα ενισχύσει την τουριστική εμπειρία.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος εξέφρασε τον θαυμασμό του για την ανάπτυξη του έργου και για τα σημαντικά βήματα προόδου που επιτελούνται, αφού η μαρίνα αρχίζει να παίρνει πια την τελική της όψη. Ανέφερε ότι η μαρίνα Αγίας Νάπας, με τον πρωτοποριακό αρχιτεκτονικό της σχεδιασμό και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, τόσο στη ξηρά, όσο και στη θάλασσα, ενισχύει σημαντικά το τουριστικό προφίλ της Κύπρου, στηρίζοντας τις προσπάθειες εξέλιξης του ναυτικού τουρισμού και συμβάλλοντας τα μέγιστα στην προσέλκυση υψηλού επιπέδου τουριστών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Send this to a friend