Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Τρίτο sms ή κατάργηση – Το πάρτι και η εστίαση θα κρίνουν πολλά
Τρίτο sms ή κατάργηση – Το πάρτι και η εστίαση θα κρίνουν πολλά

Τρίτο sms ή κατάργηση – Το πάρτι και η εστίαση θα κρίνουν πολλά

Οι νοσηλείες, τα κρούσματα και τα αποτελέσματα των χαλαρώσεων αλλά και των πάρτι της περασμένης εβδομάδας, θα τεθούν επί τάπητος και θα αξιολογηθούν από τα μέλη της συμβουλευτικής επιστημονικής επιτροπής την ερχόμενη Τρίτη. Προς το παρόν τουλάχιστον δεν έχουν ληφθεί οποιεσδήποτε αποφάσεις είτε για τις επόμενες χαλαρώσεις είτε ακόμη και την αυστηροποίηση των μέτρων εάν χρειαστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιδημιολόγοι θα εξετάσουν την ερχόμενη Τρίτη και το θέμα της αύξησης ή και πλήρους κατάργησης των sms για την διακίνηση καθώς και το αίτημα των οργανωμένων γονέων για επιστροφή των μαθητών των γυμνασίων στα σχολεία τους πριν από τις 2 Απριλίου, θέμα που τέθηκε και στις επαφές του επικεφαλής της επιστημονικής επιτροπής Κωνσταντίνου Τσιούτη με φορείς της παιδείας.

Πάντως οι οργανωμένοι γονείς μέσης εκπαίδευσης θα πραγματοποιήσουν αύριο στις 4: 30 το απόγευμα εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το προεδρικό. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και η Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης με αίτημα την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων της Λεμεσού.

«Θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα λίγες μέρες να δούμε αν θα υπάρξει και κάποια επίπτωση από το άνοιγμα της εστίασης, εάν όχι ναι φυσικά τότε θα δούμε τι θα μπορούσε να χαλαρώσει», δήλωσε στο OMEGA, ο καθηγητής Πέτρος Καραγιάννης.

Τις τελευταίες ημέρες η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου παρουσιάζει σταθεροποίηση γεγονός το οποίο κρίνεται από τους ειδικούς ως θετικό.

«Παρ`ολα αυτά και χθες υπήρξε μια μικρή αύξηση πάνω από 400. Ελπίζω αυτό να είναι παροδικό και να επανέλθει ή αν μη τι άλλο να πέσει πιο κάτω από τα 350 – 400 που είχαμε τις τελευταίες μέρες πράγμα που θα υποβοηθήσει αν θα υπάρξει απόφαση για περαιτέρω χαλαρώσεις», ανέφερε ο κ. Καραγιάννης.

Οι επιστήμονες τονίζουν την ανάγκη εφαρμογής των υγειονομικών μέτρων κυρίως στους χώρους εστίασης έτσι ώστε να αποφύγουμε ένα πιθανό πισωγύρισμα.

ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ

Μικρή μείωση παρουσιάζεται τις τελευταίες μέρες και στις νοσηλείες.

«Ενθαρρυντικό πράγμα που δείχνει τουλάχιστον ότι οι εισαγωγές είναι λιγότερες από τα εξιτήρια και ελπίζουμε ότι έτσι θα συνεχίσουν τα πράγματα για ακόμα λίγες μέρες ούτως ώστε να μην παρατηρείται πίεση στο νοσηλευτικό σύστημα», σημείωσε ο κ. Καραγιάννης.

Ελπίδα για βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας, προσφέρει η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού με το υπουργείο υγείας να καλεί τους πολίτες να συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια, επιλέγοντας τον εμβολιασμό ως το όπλο για να προστατεύσουμε και να σώσουμε τη ζωή μας από την πανδημία.

Αύριο Δευτέρα και την Τρίτη θα ανοίξει και πάλι η Πύλη Εμβολιασμού για επαναπρογραμματισμό των ραντεβού για εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca που είχαν αναβληθεί στις 16-18 Μαρτίου. Ως εκ τούτου πρόσβαση στην Πύλη Εμβολιασμού θα έχουν μόνο τα άτομα που είχαν ραντεβού τις πιο πάνω ημερομηνίες και μόνο για να επαναδιευθετήσουν τον εμβολιασμό τους.

 

Send this to a friend