Home ΛΑΡΝΑΚΑ Οι προοπτικές της Λάρνακας για αθλητικό και συνεδριακό τουρισμό
Οι προοπτικές της Λάρνακας για αθλητικό και συνεδριακό τουρισμό

Οι προοπτικές της Λάρνακας για αθλητικό και συνεδριακό τουρισμό

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μεγάλες προοπτικές παρουσιάζει ο αθλητικός τουρισμός στη Λάρνακα, όπως απέδειξε μελέτη την οποία αναδεικνύει μέσω του εαρινού της ενημερωτικού δελτίου η εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ).

Η μελέτη, που φέρει τον τίτλο «Tο μέλλον της Λάρνακας στον αθλητικό τουρισμό και στην ανάπτυξη», διενεργήθηκε από την Γιώτα Σκιτίνη, τουριστική πράκτορα και απόφοιτη του προγράμματος «Διεθνής Τουρισμός, Φιλοξενία και Εκδηλώσεις» του Πανεπιστημίου UCLanCyprus.

Σκοπός της μελέτης ήταν να συλλέξει πληροφορίες, στατιστικά και απόψεις για τις υφιστάμενες αθλητικές υποδομές και να αξιολογήσει το τοπίο για περαιτέρω ανάπτυξη στο μέλλον.

Ειδικά για την περιοχή της Λάρνακας, η μελέτη αναφέρει ότι κατέχει πολύ σημαντική θέση ως προορισμός αθλητικών εκδηλώσεων, έχοντας ήδη φιλοξενήσει πολλά ευρωπαϊκά και διεθνή τουρνουά σε διάφορα αθλήματα, όπως το ποδόσφαιρο, την κολύμβηση, το τένις, τις καταδύσεις, το beachvolley, την σκοποβολή, την τοξοβολία, την ποδηλασία και τις πολεμικές τέχνες.

Όπως τονίζεται, η ευρύτερη περιοχή της Λάρνακας τυγχάνει ευρείας προτίμησης λόγω και των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών που επικρατούν ολόχρονα καθώς και της συνεχιζόμενης ανάπτυξης σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων, σταδίων, γηπέδων και πολυλειτουργικών εξωτερικών κι εσωτερικών χώρων, οι οποίοι μπορούν να φιλοξενήσουν μεγαλύτερης εμβέλειας διοργανώσεις, με μεγαλύτερο αριθμό θεατών.

Όλα τα πιο πάνω, σε συνδυασμό με την προσφορά υψηλής ποιότητας και οικονομικά εφικτών χώρων διαμονής, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο αθλητικός τουρισμός μπορεί ν‘ αποτελέσει ένα σημαντικό κομμάτι του τουριστικού προϊόντος στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού 2030, καταλήγει η μελέτη της Γ. Σκιτίνη.

Συνεδριακός τουρισμός

Εκτός, όμως, από τον αθλητικό τουρισμό, στο ενημερωτικό δελτίο της ΕΤΑΠ γίνεται αναφορά και στις προοπτικές που διανοίγονται και για προσέλκυση συνεδριακού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της Λάρνακας, με αφορμή την ολοκλήρωση του σύγχρονου πολυλειτουργικού συνεδριακού κέντρου στο Δήμο Λευκάρων.

Το έργο, κόστους τριών εκατομμυρίων, αποτελείται από μια κεντρική αίθουσα συνεδρίων χωρητικότητας 450 ατόμων και πολλές άλλες μικρότερες αίθουσες συναντήσεων κι εκδηλώσεων. Οι, δε, εγκαταστάσεις του είναι εξοπλισμένες με τελευταίας τεχνολογίας οπτικοακουστικό εξοπλισμό. Το έργο έχει ολοκληρωθεί και σύντομα θα τελεστούν τα εγκαίνια.

Send this to a friend