Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Πτώση της θερμοκρασίας και νεφώσεις στο σημερινό σκηνικού του καιρού
Πτώση της θερμοκρασίας και νεφώσεις στο σημερινό σκηνικού του καιρού

Πτώση της θερμοκρασίας και νεφώσεις στο σημερινό σκηνικού του καιρού

Στο ένα εκατοστό έφτασε το ύψος τoυ χιονιού στην πλατεία Τροόδους. Ο καιρός τις επόμενες ημέρες θα είναι κυρίως αίθριος  ενώ από το Σάββατο στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, αλλά αρχικά στα δυτικά και βόρεια, θα πνέουν μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα δυτικά και βόρεια και λίγο ταραγμένη στα ανατολικά και νότια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη αλλά τοπικά στα δυτικά και βόρεια θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και στους -2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά σταδιακά θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις και δεν αποκλείεται να πέσουν τοπικά ελαφρές βροχές.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο το Σαββατοκύριακο και θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα τη Δευτέρα τα οποία είναι πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

Το ύψος τoυ χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την έκδοση του δελτίου, ήταν 1 εκατοστό.

Send this to a friend