Home ΛΑΡΝΑΚΑ Φωταγώγηση μνημείων και κτηρίων με πράσινο χρώμα για την εθνική ημέρα της Ιρλανδίας και στην Λάρνακα και επαρχία
Φωταγώγηση μνημείων και κτηρίων με πράσινο χρώμα για την εθνική ημέρα της Ιρλανδίας και στην Λάρνακα και επαρχία

Φωταγώγηση μνημείων και κτηρίων με πράσινο χρώμα για την εθνική ημέρα της Ιρλανδίας και στην Λάρνακα και επαρχία

Η Πρεσβεία της Ιρλανδίας στην Κύπρο ανακοινώνει ότι έντεκα κτήρια και μνημεία σε όλη την Κύπρο θα φωταγωγηθούν σε πράσινο χρώμα για τον εορτασμό της Ημέρας του Αγίου Πατρικίου, εθνικής ημέρας της Ιρλανδίας.

Όπως αναφέρεται, το πράσινο χρώμα έχει συνδεθεί τις μέρες αυτές με τον Άγιο Πατρίκιο και την Ιρλανδία, χώρα γνωστή και ως “το σμαραγδένιο νησί”. Τα τελευταία χρόνια, κτήρια και μνημεία σε όλο τον κόσμο φωταγωγούνται σε πράσινο χρώμα για να εορτάσουν στις 17 Μαρτίου την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου.

Σημειώνεται, ότι η φωταγώγηση μνημείων και κτηρίων σε πράσινο χρώμα αποτελεί πρωτοβουλία του Συμβουλίου Τουρισμού της Ιρλανδίας (Tourism Ireland) με την ονομασία “Global Greening”. Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε το 2010 από το Σίδνεϊ και το Ώκλαντ και από τότε συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία. Φέτος, περισσότερα από 690 κτήρια και μνημεία σε 66 χώρες θα φωταγωγηθούν σε πράσινο χρώμα, στέλνοντας ένα σημαντικό μήνυμα ειρήνης και αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών και των χωρών.

Φέτος, η Κύπρος συμμετέχει στην πρωτοβουλία “Global Greening” με έντεκα κτήρια και μνημεία σε όλη την Κύπρο, ένα ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό για φέτος, τα οποία θα φωταγωγηθούν σε πράσινο χρώμα ταυτόχρονα στις 18:00.

Τα κτήρια και μνημεία που συμμετέχουν είναι Βουλή των Αντιπροσώπων, Κτήριο Εθιμοτυπίας Υπουργείου Εξωτερικών, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Δημαρχείο Λευκωσίας, Δημαρχείο Λεμεσού, Δημαρχείο Λευκάρων, Πλατεία Ελευθερίας, Λευκωσία, Πλατεία Ευρώπης και Δημοτική Πινακοθήκη στη Λάρνακα, Εκκλησία Αγίας Άννας, Παραλίμνι, Βρύση του Κάουρα, Αγρός και Απεήτειο Γυμνάσιο Αγρού.

Στην ανακοίνωση της, η Πρεσβεία σημειώνει ότι δεν ενθαρρύνει οποιασδήποτε μορφής κοινωνικές συγκεντρώσεις στο πλαίσιο της ημέρας του Αγίου Πατρικίου ή/και στο πλαίσιο των φωταγωγήσεων που έχουν ανακοινωθεί, ενώ οι πολίτες παρακαλούνται όπως ακολουθούν τα μέτρα που οι Κυπριακές Αρχές έχουν ανακοινώσει αναφορικά με την πανδημία.

 

Send this to a friend