Home ΕΞΟΔΟΣ Βγαίνουμε ξανά για φαγητό και ποτό αλλά πού και πώς;
Βγαίνουμε ξανά για φαγητό και ποτό αλλά πού και πώς;

Βγαίνουμε ξανά για φαγητό και ποτό αλλά πού και πώς;

Με πολύ αυστηρούς περιορισμούς επαναλειτουργούν σήμερα οι χώροι εστίασης.

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή έδωσαν στη δημοσιότητα το απόγευμα της Δευτέρας 15 Μαρτίου το υγειονομικό πρωτόκολλο με το οποίο καλούνται να λειτουργήσουν από σήμερα οι επιχειρήσεις.

Αρχικά με βάση το πρωτόκολλο επαναλειτουργούν σήμερα:

  • εστιατόρια
  • ταβέρνες
  • καφετέριες
  • μπυραρίες
  • σνακ-μπαρ και μπαρ
  • καφενεία
  • χώροι εστίασης εντός εμπορικών κέντρων,
  • χώροι εστίασης εντός ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων, κυλικείων ή/και αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων κλπ.).

Η λειτουργία των χώρων εστίασης επιτρέπεται μέχρι τις 10.45 το βράδυ.

Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται μόνο στους εξωτερικούς χώρους των χώρων εστίασης.

Ως εξωτερικός χώρος ορίζεται ο κάθε χώρος που δεν είναι εσωτερικός ή κλειστός και διαθέτει επαρκή φυσική οξυγόνωση. Επαρκής φυσική οξυγόνωση υπάρχει σε κάθε χώρο ο οποίος:

  • δεν καλύπτεται από στέγη, μόνιμη ή προσωρινή, και
  • ο οποίος καλύπτεται από στέγη, έχει μόνιμα ανοικτές τις τρεις (3) πλευρές.

Επιπλέον ορίζονται τα 2 τ.μ. ανά άτομο για εξωτερικούς χώρους. Για παράδειγμα, εάν ένας χώρος εστίασης διαθέτει 400 τ.μ. σε εξωτερικό χώρο θα μπορούσε να εξυπηρετήσει μέχρι 200 άτομα, νοουμένου ότι η χωροθέτηση των τραπεζιών, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, επιτρέπει τον αριθμό αυτό.

Παράλληλα σύμφωνα με το πρωτόκολλο η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται υποχρεωτικά και αποκλειστικά σε τραπεζοκαθίσματα (μόνο καθήμενοι). Ο μέγιστος αριθμός προσώπων ανά τραπέζι είναι τα 8 άτομα.

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για τους πελάτες όλες τις ώρες που βρίσκονται στο υποστατικό, όπως και κατά τις μετακινήσεις μέσα στον χώρο, εκτός από τη διάρκεια ενεργού σίτισης.

Απαγορεύεται η απευθείας εξυπηρέτηση από το μπαρ, με εξαίρεση τα καφέ που σύμφωνα με τη λειτουργία τους το κοινό εξυπηρετείται άμεσα από το χώρο παρασκευής των ροφημάτων. Ο μέγιστος αριθμός ατόμων στη γραμμή αναμονής/εξυπηρέτησης στον εσωτερικό χώρο να μην υπερβαίνει τα 10 άτομα.

Τονίζεται ότι απαγορεύεται οποιοδήποτε είδος μουσικής που ξεσηκώνει τους θαμώνες για χορό, όπως επίσης απαγορεύεται ο χορός και απαγορεύεται οι θαμώνες να στέκονται και να λικνίζονται γύρω από το τραπέζι τους.

Για μετάβαση σε υποστατικό εστίασης (μόνο για εξωτερικούς χώρους), αποστέλλεται γραπτό μήνυμα επιλέγοντας τον αριθμό 2.

Send this to a friend