Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση μετά τη βλάβη σε μονάδα του Βασιλικού
Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση μετά τη βλάβη σε μονάδα του Βασιλικού

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση μετά τη βλάβη σε μονάδα του Βασιλικού

Αποκαταστάθηκε η παροχή της ηλεκτροδότησης μετά τη βλάβη, που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης σε μονάδα του Βασιλικού.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπουλου, η βλάβη σημειώθηκε στις 9.43πμ στη μονάδα αριθμός 3 του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού Βασιλικού, με αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε διάφορες περιοχές παγκύπρια.

Αμέσως, πρόσθεσε, τέθηκαν σε λειτουργία οι μονάδες ταχείας εκκίνησης και εντός 20 λεπτών ξεκίνησε η σταδιακή ηλεκτροδότηση. Η ηλεκτροδότηση αποκαθίσταται, είπε η κ. Παπαδοπούλου. Ανέφερε επίσης ότι θα διερευνηθεί το πρόβλημα που προέκυψε στη μονάδα, ενώ τα αίτια δεν είναι ακόμη γνωστά.

Οι περιοχές που επηρεάστηκαν είναι σε παγκύπρια βάση, σύμφωνα με το σύστημα υποσυχνότητας του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου, σημείωσε.

Εξήγησε ότι όταν προκύπτει κάποιο πρόβλημα σε μια μονάδα, με αποτέλεσμα να μειωθεί η ικανότητα παραγωγής, δεν μπορεί να ικανοποιηθεί η ζήτηση και αφαιρείται φορτίο, όπως θερμοσυσσωρευτές, τα κλιματιστικά, κάποια ελεγχόμενα κεντρικά συστήματα και υδραντλίες.

Από τη στιγμή που τίθενται σε λειτουργία οι μονάδες ταχείας εκκίνησης η ηλεκτροδότηση επανέρχεται, κατέληξε η κ. Παπαδοπούλου.

Send this to a friend