Tρομακτικές προεκτάσεις από τo διαδικτυακό «παιχνίδι» Jonathan Galindo (ΦΩΤΟ)
Tρομακτικές διαστάσεις έχει αρχίσει να λαμβάνει στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο το αμφιλεγόμενο διαδικτυακό «παιχνίδι» Jonathan Galindo. Πρόκειται για άτομα τα οποία είναι ντυμένα σαν τον γνωστό χαρακτήρα της Disney, Γκούφι και προσεγγίζουν ανήλικους και υπό την μορφή των δοκιμασιών τους αναγκάζουν να προβαίνουν σε διάφορες πράξεις με τελευταία όλων την αυτοκτονία.
Μάλιστα, η αυτοκτονία 15χρονου στο Κερατσίνι της Ελλάδας πριν από λίγες μέρες υπάρχει περίπτωση να οφείλεται σε κάποιου τέτοιου είδους συνομιλία.
Η μάσκα δημιουργήθηκε από τον παραγωγό κινηματογραφικών ειδικών εφέ, Samuel Canini, το 2012, αλλά έκτοτε οι εικόνες του χαρακτήρα έχουν ληφθεί για τη δημιουργία του Jonathan Galindo.
Το συγκεκριμένο παιχνίδι θυμίζει την υπόθεση με το παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα», η οποία είχε οδηγήσει πολλά παιδιά στην αυτοκτονία πριν λίγα χρόνια . Σύμφωνα με τον ιδρυτή του ελληνικού Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυρβερνοασφάλεια (CSII) Μανώλη Σφακιανάκη μεγάλη χρειάζεται προσοχή ενώ ολοένα και περισσότερες καταγγελίες και μαρτυρίες θα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ζητώντας έλεγχο στο διαδίκτυο.
Σε ανάρτησή του στο Facebook Κλινικός Ψυχολόγος Ευάγγελος Ορφανίδης προειδοποιεί ότι «Το ‘’παιχνίδι’’ Μπλε φάλαινα έχει φτάσει και στην Ελλάδα/Κύπρο μέσω των προφίλ Jonathan Galindo. Άτομα ντυμένα σαν τον Γκούφι προσεγγίζουν παιδιά, μέσω chat στο Ίντερνετ (όπως για παράδειγμα σε πλατφόρμες παιχνιδιών) και τα αναγκάζουν να περνούν από προκλήσεις, δηλαδή να κάνουν επικίνδυνα πράγματα, όπως να ξυπνούν το βράδυ και να βγάζουν μια φωτογραφία από ένα ακραίο σημείο της ταράτσας τους, να βλέπουν θρίλερ και τρομακτικά βίντεο ή να χαράσσουν κάποιο σημείο του σώματός τους με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο».
Γονείς προσοχή!
Το «παιχνίδι» Μπλε φάλαινα έχει φτάσει και στην Ελλάδα/Κύπρο μέσω των προφίλ Jonathan Galindo. Άτομα…
Δημοσιεύτηκε από Ευάγγελος Ορφανίδης Κλινικός Ψυχολόγος στις Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021
Σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα προσθέτει πως, η «απόλυτη εποπτεία του Διαδικτύου από τους γονείς ίσως να είναι ο μοναδικός αποτρεπτικός παράγοντας».