Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Οι εισηγήσεις των ειδικών για τις χαλαρώσεις των μέτρων- Ποιες «κλειδώνουν»
Οι εισηγήσεις των ειδικών για τις χαλαρώσεις των μέτρων- Ποιες «κλειδώνουν»

Οι εισηγήσεις των ειδικών για τις χαλαρώσεις των μέτρων- Ποιες «κλειδώνουν»

Για τα όσα συζητήθηκαν στη σύσκεψη της επιδημιολογικής ομάδας με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, μίλησε το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Δρ Πέτρος Καραγιάννης.

 

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι συζητήθηκαν οι επιδημιολογικοί δείκτες, οι νοσηλείες στα νοσοκομεία και το τι θα μπορούσε να γίνει από πλευράς χαλαρώσεων από τις 16 Μαρτίου και μετά.

Ερωτηθείς εάν προχωράμε κανονικά με τις χαλαρώσεις, απάντησε «μάλλον ναι, αλλά δεν είναι δική μου απόφαση, ούτε των άλλων μελών της επιδημιολογικής ομάδας».

Ο Δρ Καραγιάννης δήλωσε ότι «οι χώροι εστίασης μάλλον θα ανοίξουνε, αλλά αναμένεται να αποφασιστεί για το πώς, πόσοι και κάτω από ποια πρωτόκολλα θα γίνει το άνοιγμα».

Σε ερώτηση για τα μηνύματα και το κέρφιου, απάντησε ότι «εάν ανοίξει η εστίαση, θα υπάρξει ανάλογη μεταβολή των ωρών. Τα μηνύματα τα βλέπω να μένουν μέχρι τα τέλη Μαρτίου, εκτός κι εάν το Υπουργικό ανατρέψει αυτή την απόφαση».

Για την επιστροφή των μαθητών του Γυμνασίου, σημείωσε ότι «δεν υπήρχε ιδιαίτερος προβληματισμός, δεν γνωρίζω όμως που θα κινηθεί η απόφαση του Υπουργικού».

Επίσης, ανέφερε ότι έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, ενώ πρόσθεσε ότι νιώθει καλά, δεν έχει παρενέργειες παρά μόνο λίγο πόνο στο σημείο που έκανε τον εμβολιασμό.

Δείτε το βίντεο:

 

Send this to a friend