Good news από Βρετανία

Good news από Βρετανία

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ευοίωνες φαντάζουν, τουλάχιστον τη δεδομένη στιγμή, οι προοπτικές για αυξημένη ροή επισκεπτών από το Ηνωμένο Βασίλειο τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, την ίδια ώρα, όμως, που η αγορά της Ρωσίας εξακολουθεί να παραμένει «κλειστή».

Το γεγονός ότι η δεύτερη μεγαλύτερη τουριστική αγορά για την Κύπρο δεν έχει ανοίξει ακόμα λόγω Covid, αυτό αποτελεί μείον για την τουριστική βιομηχανία του τόπου μας, καθότι η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως ακόμα και μια ενδεχόμενη αυξημένη κίνηση φέτος από τη Μεγάλη Βρετανία, δεν πρόκειται να καλύψει το κενό που προδιαγράφεται από τη Ρωσία.

Ο λειτουργός της εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου Λάκης Αβρααμίδης δήλωσε στo LarnakaOnline, ότι η απόφαση της Κυπριακής Κυβέρνησης για είσοδο Βρετανών τουριστών στο νησί, εφόσον έχουν εμβολιαστεί χωρίς τη διενέργεια άλλων τεστ ή καραντίνες, έχει ηχήσει πολύ καλά στ’ αυτιά των τουριστικών πρακτόρων της χώρας. «Είναι μια απόφαση που άρεσε και πούλησε στη Βρετανία. Λαμβάνοντας, δε, υπόψη το γεγονός ότι οι εμβολιασμοί γίνονται με γοργούς ρυθμούς στη χώρα αυτή, η καταρχήν ανταπόκριση από τους τουριστικούς πράκτορες και τα media της χώρας είναι θετική. Λαμβάνουμε πολύ ευχάριστα μηνύματα και ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για ταξίδια Βρετανών στο νησί μας», σημείωσε ο κ. Αβρααμίδης.

Ο λειτουργός της εταιρείας Τουρισμού ελεύθερης Αμμοχώστου ανέφερε ότι μετά το πρώτο 10ήμερο Μαῒου εκτιμάται ότι θα παρατηρηθεί η κάθοδος της πρώτης μάζας Βρετανών τουριστών στο νησί μας. Εξού και γίνονται σκέψεις από κάποιους ξενοδόχους της ελεύθερης Αμμοχώστου να επαναλειτουργήσουν τις μονάδες τους από τα τέλη Μαρτίου.

«Εάν δεν ανοίξεις, δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί ο ξένος για να σε επισκεφθεί», είπε με νόημα ο Λάκης Αβρααμίδης, προσθέτοντας ότι οι ενδείξεις που υπάρχουν είναι πως από τις 15 Απριλίου και μετά ένας μεγάλος αριθμός ξενοδοχείων σε Αγ. Νάπα και Πρωταρά θα είναι ανοικτός.

«Σύμφωνα με τα μηνύματα που λαμβάνουμε, φαίνεται ότι θα έχουμε αυξημένη κίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο σε σύγκριση με το 2020. Σε καμιά περίπτωσή, όμως, η κίνηση αυτή δεν πρόκειται να καλύψει το κενό που όπως όλα δείχνουν θα έχουμε από τη Ρωσία.

Πρόκειται για την δεύτερη τουριστική αγορά του νησιού μας, η οποία δυστυχώς παραμένει κλειστή. Όλα, βέβαια, θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας στις χώρες αυτές», κατέληξε ο Λ. Αβρααμίδης.

Send this to a friend