Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Πώς κύλησε η 1η μέρα μαθητών με rapid test – Τι ισχύει με απουσίες
Πώς κύλησε η 1η μέρα μαθητών με rapid test – Τι ισχύει με απουσίες

Πώς κύλησε η 1η μέρα μαθητών με rapid test – Τι ισχύει με απουσίες

Σχεδόν πλήρης ήταν η συμμόρφωση των μαθητών Λυκείου οι οποίοι σήμερα Δευτέρα 08 Μαρτίου πρώτη μέρα παρουσίας στα σχολεία με αρνητικό rapid tests ακολούθησαν το διάταγμα του Υπουργείου Παιδείας. Πληροφορίες της Offsite αναφέρουν ότι ένας αριθμός 60-80 μαθητών δεν παρουσιάστηκε στα σχολεία σε τρεις επαρχίες Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο όπου συγκεντρώθηκαν στοιχεία μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι. Μέχρι τότε στοιχεία δεν συγκεντρώθηκαν από τη Λάρνακα και την ελεύθερη Αμμόχωστο.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης Κυπριανός Λούης στην Offsite από τους 17.500 μαθητές που φοιτούν σε Λύκεια, ο αριθμός των 60- 80 μαθητών που δεν παρουσιάστηκαν δείχνει συμμόρφωση. Όμως, ο κ. Λούης παρατήρησε ότι «διερευνούμε κατά πόσον οι 60 -80 μαθητές αποτελούν επαφές κρουσμάτων». Ο κ. Λούης είπε ακόμα ότι το 96% των μαθητών στην Πάφο παρουσιάστηκε με αρνητικό rapid test.

Eρωτηθείς ο κ. Λούης εάν η μη παρουσία των μαθητών στα σχολεία ισοδυναμεί με απουσία, ανέφερε ότι «εφόσον διαπιστωθεί ότι οι μαθητές που απουσιάζουν συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση τότε δεν θα πάρουν απουσία. Σε αντίθετη περίπτωση όμως οι καθηγητές θα καταγράψουν απουσίες».

Τελειώνοντας ο κ. Λούης είπε ότι «δεν επικροτούμε την τηλεκπαίδευση και τη μη φυσική παρουσία από το σχολείο χωρίς λόγο».

Εκ μέρους της ΟΕΛΜΕΚ, ο πρόεδρός της Θέμης Πολυβίου χαρακτήρισε ενθαρρυντικά τα στοιχεία που προκύπτουν σήμερα Δευτέρα από την πρώτη μέρα παρουσίας των μαθητών Λυκείων με rapid test τονίζοντας ότι υπήρξε συμμόρφωση.

Πηγή: Offsite 

Send this to a friend