Home ΛΑΡΝΑΚΑ Λάρνακα: Νεαροί οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλης και ναρκωτικών ουσιών
Λάρνακα: Νεαροί οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλης και ναρκωτικών ουσιών

Λάρνακα: Νεαροί οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλης και ναρκωτικών ουσιών

Στη Λάρνακα, 20χρονη εντοπίστηκε από την Αστυνομία να κατέχει ναρκωτικές ουσίες, 19χρονος οδηγούσε αυτοκίνητο υπό την επήρεια ναρκωτικών, ενώ δύο άλλα άτομα ηλικίας 24 και 26 ετών οδηγούσαν τα οχήματα τους υπό την επήρεια αλκοόλης.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Χάρης Χατζηγιασεμή, Υπεύθυνος του κλάδου Τροχαίας Λάρνακας «στα πλαίσια των ελέγχων που διενεργούνται για πρόληψη των θανατηφόρων και οδικών τροχαίων συγκρούσεων, στη πόλη και επαρχία Λάρνακας, έγιναν κατά το τριήμερο 5 – 8 Μαρτίου, 271 συνολικά καταγγελίες για διάφορες τροχαίες παραβάσεις».

Συγκεκριμένα, είπε, «γύρω στις 16.15 το απόγευμα της Κυριακής μέλη του κλάδου Τροχαίας Λάρνακας ανέκοψαν στη Λάρνακα, αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν πέντε άτομα, ηλικίας από 19 μέχρι 20 ετών».

Πρόσθεσε ότι «κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι από το αυτοκίνητο αναδυόταν έντονη ύποπτη μυρωδιά, η οποία δημιούργησε στα μέλη της Τροχαίας εύλογες υποψίες για διενέργεια έρευνας στο όχημα. Κατά τη διάρκεια της έρευνας τα μέλη της Τροχαίας εντόπισαν στην οδηγό του οχήματος ηλικίας 20 ετών, σακουλάκι που περιείχε ναρκωτική ουσία».

Η κοπέλα, συνέχισε «συνελήφθη και παραδόθηκε σε μέλη της ΥΚΑΝ η οποία συνεχίζει τις εξετάσεις για υπόθεση παράνομης κατοχής και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών. Στην 20χρονη διενεργήθηκε προκαταρκτικός έλεγχος ναρκοτέστ, με θετική ένδειξη» είπε και πρόσθεσε πως «οι υπόλοιποι επιβαίνοντες του οχήματος καταγγέλθηκαν εξωδίκως για παραβίαση του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου αφού δεν είχαν στείλει μήνυμα για έξοδο τους και κλήθηκαν να καταβάλουν το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιασεμή «στα πλαίσια του ελέγχου για τήρηση του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου, εντοπίστηκε άλλο όχημα το οποίο οδηγούσε 19χρονος άνεργος από τη Λάρνακα. Όταν το αυτοκίνητο σταμάτησε για τη διενέργεια ελέγχου δημιουργήθηκε στα μέλη της Τροχαίας η υποψία ότι ο νεαρός είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών και του διενεργήθηκε προκαταρκτικός έλεγχος ναρκοτέστ, με θετική ένδειξη».

Ο νεαρός, συνέχισε «οδηγήθηκε στα γραφεία της Τροχαίας Λάρνακας όπου του έγινε τελική εξέταση ναρκοτέστ και εν αναμονή των αποτελεσμάτων της εξέτασης, κατακρατήθηκε το όχημα του μέχρις ότου παρουσιάσει τα απαραίτητα έγγραφα, για να το παραλάβει».

Τόσο η 20χρονη όσο και ο 19χρονος αφέθηκαν ελεύθεροι για να κλητευθούν ενώπιον Δικαστηρίου σε μεταγενέστερο στάδιο.

Όπως ανέφερε ο Χάρης Χατζηγιασεμή «στα πλαίσια του ελέγχου που διενεργούνται για πρόληψη των θανατηφόρων και οδικών τροχαίων συγκρούσεων στην πόλη και επαρχία Λάρνακας εντοπίστηκαν επίσης το τριήμερο 5 – 8 Μαρτίου, δύο νεαροί αλλοδαποί να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλης. Συγκεκριμένα ύστερα από έλεγχο αλκοτέστ, ο ένας οδηγός, ηλικίας 24 ετών εντοπίστηκε να οδηγεί με ένδειξη 45 mg αντί 9 που είναι το όριο και ο δεύτερος ηλικίας 26 ετών, με 22 mg αντί 9».

Send this to a friend