Home ΛΑΡΝΑΚΑ Απεργία εργατών στη δημοτική αγορά της Λάρνακας
Απεργία εργατών στη δημοτική αγορά της Λάρνακας

Απεργία εργατών στη δημοτική αγορά της Λάρνακας

Γράφει ο Βάσος Βάσου

Σταμάτησαν προσωρινά οι εργασίες στο υπό κατασκευή έργο της νέας δημοτικής αγοράς, στο τέρμα της οδού Ερμού, στη Λάρνακα.

Το εργατικό προσωπικό της κατασκευαστικής εταιρείας Lois Builders, η οποία ανέλαβε το έργο, κατήλθε από σήμερα το πρωί σε απ’ αόριστον απεργία, σε παγκύπρια βάση, διαμαρτυρόμενο για το γεγονός ότι δεν του έχει καταβληθεί οι μισθοί Φεβρουαρίου, ενώ σύμφωνα μ’ εκπροσώπους των συντεχνιών, εκκρεμεί η καταβολή στους εργάτες κι άλλων ωφελημάτων (Ταμείο Προνοίας κ.α.).

Τα έργα στη δημοτική αγορά της Λάρνακας βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο και αναμένεται ότι τις προσεχείς εβδομάδες, εφόσον εξευρεθεί η χρυσή τομή και οι εργάτες επιστρέψουν στη δουλειά τους, το έργο θα παραδοθεί στο δήμο της πόλης. Το πότε η νέα αγορά θ’ ανοίξει για το κοινό, αυτό θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου και τα μέτρα που θα ισχύουν για πάταξη της εξάπλωσης του κορωνοιού. Εκτιμάται ότι αυτό θα γίνει τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όπως πληροφορούμαστε, η εταιρεία Lois Builders έχει αναλάβει μεγάλα εργοτάξια σ’ όλη την Κύπρο, τα οποία επίσης έχουν παραλύσει λόγω της απεργίας. Στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου η συγκεκριμένη εταιρεία έχει αναλάβει την ανάπλαση του Ποταμού Λιοπετρίου.

Send this to a friend