Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ NASA: Εντυπωσιακές εικόνες από τον Άρη
NASA: Εντυπωσιακές εικόνες από τον Άρη

NASA: Εντυπωσιακές εικόνες από τον Άρη

Τις πρώτες φωτογραφίες από τα ίχνη που άφησαν οι τροχοί του Perseverance στο κοκκινωπό αμμώδες έδαφος του Άρη, έδωσε στη δημοσιότητα η NASA.

Πρόκειται για εικόνες υψηλής ευκρίνειας από τον κρατήρα Jezero, το σημείο όπου προσεδαφίστηκε ο «Πέρσι».

Το Perseverance είναι εξοπλισμένο με 25 κάμερες , τις περισσότερες που έχουν ποτέ σταλεί στον Άρη.

Οι επιστήμονες φιλοδοξούν να εντοπίσουν ίχνη αρχαίας ζωής, καθώς εκεί είναι το δέλτα ενός ποταμού που υπήρχε πριν από 3 με 4 δισεκατομμύρια χρόνια. Μέχρι σήμερα, οι καλύτερες εικόνες που είχαν οι επιστήμονες από τον Κόκκινο Πλανήτη ήταν οι λήψεις από το όχημα Curiosity. Στατικές, μέτριας καθαρότητας και κυρίως από το έδαφος.

Προς το παρόν, οι επιστήμονες της NASA μελετούν τα διαθέσιμα δεδομένα για τη γύρω περιοχή, προκειμένου να αποφασίσουν ποια θα είναι η καλύτερη διαδρομή για το ρόβερ. Η τελική απόφαση τους πιθανώς θα ληφθεί, αφού το μικρό ρομποτικό ελικόπτερο Ingenuity βάρους δύο κιλών πετάξει και κατοπτεύει τη «γειτονιά» του ρόβερ (θα είναι η πρώτη φορά που ένα drone θα πετάξει σε άλλο κόσμο). Προς το παρόν, το ελικοπτεράκι βρίσκεται προσδεμένο κάτω από την «κοιλιά» του ρόβερ.

Το Perseverance, προγραμματίζεται να διανύσει 15 χιλιόμετρα μέσα στο επόμενο αρειανό έτος (αντιστοιχεί σε περίπου δύο γήινα έτη).

Πηγή: protothema.gr 

Send this to a friend