Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Λάρνακα: Τους σταμάτησαν για κορωνοϊό, τους συνέλαβαν για κλοπή χρυσαφικών
Λάρνακα: Τους σταμάτησαν για κορωνοϊό, τους συνέλαβαν για κλοπή χρυσαφικών

Λάρνακα: Τους σταμάτησαν για κορωνοϊό, τους συνέλαβαν για κλοπή χρυσαφικών

Γράφει ο Βάσος Βάσου

Ένας σύνηθες έλεγχος για εφαρμογή των διαταγμάτων για τον κορωνοϊό στη Λεμεσό, αποκάλυψε υπόθεση διάρρηξης και κλοπής εργαστηρίου χρυσοχοΐας στη Λάρνακα.

Τρία πρόσωπα από τα Λάρνακα, τα οποία είναι γνωστά στις αρχές ασφαλείας, ηλικίας 40 και 35 χρόνων (οι δύο), φέρεται να διέρρηξαν ξημερώματα της 3ης Μαρτίου εργαστήρι χρυσοχοΐας στην οδό Κωστάκη Παντελίδη, στη Λάρνακα, απ’ όπου έκλεψαν διάφορα είδη χρυσαφικών και τιμαλφή συνολικής αξίας πέραν των έξι χιλιάδων ευρώ.

Οι δράστες πέτυχαν είσοδο παραβιάζοντας με μηχάνημα κοπής εργαλείων πλαϊνή αλουμινένια ανοιγόμενη πόρτα του εργαστηρίου, χρησιμοποιώντας και σωματική βία.

Την ίδια μέρα, γύρω στο μεσημέρι, μέλη της Αστυνομίας Λεμεσού, τα οποία διενεργούσαν στατικό έλεγχο για την εφαρμογή των διαταγμάτων σε σχέση με την πανδημία του κορωνοιού, ανέκοψαν για έλεγχο στην οδό Κολωνακίου, στη Λινόπετρα, αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τρεις ύποπτοι. Σ’ έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκε στο πισινό κάθισμα του αυτοκινήτου μία τσάντα ώμου, η οποία περιείχε μια ρούχινη κουκούλα προσώπου καθώς και μέρος των κλοπιμαίων που είχαν «κάνει φτερά» την προηγούμενη νύχτα από το εργαστήρι χρυσοχοΐας στη Λάρνακα.

Όταν οι ύποπτοι ρωτήθηκαν από τους αστυνομικούς για τα ανευρεθέντα, αυτοί εξέφρασαν άγνοια για την ύπαρξή τους… Αμέσως συνελήφθησαν για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας και οδηγήθηκαν στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού, όπου ανακρινόμενοι αρνήθηκαν κάθε ανάμειξη στην υπόθεση. Σήμερα ο παραπονούμενος κλήθηκε στον αστυνομικό σταθμό, όπου αναγνώρισε τα ανευρεθέντα χρυσαφικά ως μέρος της περιουσίας του που κλάπηκε από το εργαστήρι χρυσοχοΐας.

Οι τρεις ύποπτοι, οι οποίοι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν την Αστυνομία με παρόμοιας φύσης υποθέσεις, οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και προφυλακίστηκαν για πέντε μέρες. Ένας εκ των τριών συλληφθέντων, κατά την ανάκρισή του ισχυρίστηκε ότι κατά τη διαδρομή τους προς τη Λεμεσό, παρά τα Κλαυδιά, οι ύποπτοι συνάντησαν άγνωστο πρόσωπο, στον οποίο παρέδωσαν ένα μαύρο πλαστικό κιβώτιο, με άγνωστο περιεχόμενο, που βρισκόταν στο καπό του αυτοκινήτου τους. Πιστεύεται ότι το κιβώτιο περιείχε μέρος των κλοπιμαίων χρυσαφικών.

 

Send this to a friend