Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ “Οι εμβολιασμοί σώζουν ζωές”: Πρώτο βραβείο στον ΠΑΣΥΚΑΦ από την Ε.Ε.
“Οι εμβολιασμοί σώζουν ζωές”: Πρώτο βραβείο στον ΠΑΣΥΚΑΦ από την Ε.Ε.

“Οι εμβολιασμοί σώζουν ζωές”: Πρώτο βραβείο στον ΠΑΣΥΚΑΦ από την Ε.Ε.

Πρώτο βραβείο (EU Health Award 2020, NGO cat.) από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ) για το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων HPV.

«The HPV Elimination Program in Cyprus By The Cyprus Association of Cancer Patients and Friends, PASYKAF”.

Το βραβείο συνοδεύεται με το ποσό των πενήντα χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της πρωτοβουλίας του ΠΑΣΥΚΑΦ, «MBA, Chartered Marketer, Marketing Director PASYKAF» Γεωργία Ορφανού, «η δουλειά και οι κόποι πολλών χρόνων αναγνωρίστηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό μας γεμίζει με περηφάνεια αλλά μας γεννά ταυτόχρονα και το καθήκον, να συνεχίσουμε να προσφέρουμε μέσω των προγραμμάτων μας, για ένα καλύτερο κόσμο».

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη 2 Μαρτίου 2021, από την Ευρωπαϊκή Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, κυρία Στέλλα Κυριακίδου στην πλατφόρμα της ετήσιας συνάντησης πολιτικής υγείας της ΕΕ. 2020 EU Health Award | Public Health (europa.eu).

https://ec.europa.eu/health/award/home_en?fbclid=IwAR3U_EENxggCBWfoORJey3NOiRy02-NABeVtHzJWXpcl_rB6K3vDHK9s4Tw

 

Η μεγάλη αυτή αναγνώριση καταδεικνύει την μεγάλη ανάγκη εμβολιασμού κατά ασθενειών, που μπορούν να οδηγήσουν σε μια υγιή ζωή προλαμβάνοντας θανατηφόρους νόσους.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και τώρα με τον αγώνα που δίνουν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και όχι μόνο, για καταπολέμηση του κορωνοϊού. Ήδη μεγάλο ποσοστό της Ευρώπης, έχει εμβολιαστεί και προωθείται από την Κομισιόν η πρόταση για το ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού για σκοπούς ταξιδίου.

 

Send this to a friend