Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Γυναίκα ηλικίας 70 ετών κινδύνευσε σήμερα από πυρκαγιά που ξέσπασε στο διαμέρισμα της, στην περιοχή Φανερωμένης, στη Λάρνακα.
Στη σκηνή μετέβησαν άνδρες της Πυροσβεστικής με τρία οχήματα, οι οποίοι κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά.
Η 70χρονη ένοικος του διαμερίσματος υπέστη εγκαύματα στα πόδια και στα χέρια και με ασθενοφόρο διακομίσθηκε στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Η κατάσταση της υγείας της κρίνεται σταθερή. Από τη πυρκαγιά όλο το διαμέρισμα υπέστη εκτεταμένες ζημιές, ενώ από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι εκ πρώτης όψεως η πυρκαγιά φαίνεται να προκλήθηκε από ακτινοβολία ηλεκτρικής θερμάστρας πάνω σε κρεβάτι.

Εξάλλου στη σύλληψη τριών προσώπων προχώρησε η Αστυνομία μετά από καταγγελία που αφορούσε διάρρηξη εργαστηρίου χρυσοχοΐας στην επαρχία Λάρνακας, τις πρωινές ώρες χθες.

Σύμφωνα με την καταγγελία κλάπηκαν διάφορα χρυσαφικά και τιμαλφή συνολικής αξίας 6,110 ευρώ. Κατά τη διάρκεια στατικών ελέγχων που διενεργούσαν χθες το μεσημέρι μέλη της Αστυνομίας σε περιοχή της Λεμεσού, ανέκοψαν αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τρία πρόσωπα, ηλικίας 44, 36 και 35 ετών. Στο αυτοκίνητο εντοπίστηκε μια τσάντα ώμου, η οποία περιείχε μια κουκούλα και διάφορα χρυσαφικά, για τα οποία τα εν λόγω πρόσωπα δεν έδωσαν ικανοποιητικές εξηγήσεις με αποτέλεσμα να συλληφθούν. Από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε, ότι τα χρυσαφικά φαίνεται να αποτελούν προϊόν διάρρηξης και κλοπής, από το εργαστήριο χρυσοχοΐας στη Λάρνακα. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στο Δικαστήριο.

Φαίνεται πως βρέθηκε η χρυσή τομή στο φλέγον θέμα όσον αφορά το σημείο εκφόρτωσης των πλοίων με φορτία υγραερίου στο λιμάνι Βασιλικού. Το πιο πάνω ζήτημα ήταν στο επίκεντρο χθεσινής σύσκεψης στο Προεδρικό, στην παρουσία του ΠτΔ, εκπροσώπων της Αρχής Λιμένων Κύπρου κι εκπροσώπων των εταιρειών υγραερίου.

Όπως πληροφορούμαστε, κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε όπως σε πρώτο στάδιο η εκφόρτωση του υγραερίου να γίνεται εντός του λιμένα Βασιλικού, αφού η λύση αυτή φαίνεται να είναι εντός των αποδεκτών ορίων ασφαλείας. Ως μακροπρόθεσμη λύση αποφασίστηκε η κατασκευή, μελλοντικά, αγκυροβολίου εκτός του λιμανιού, λύση που ευνοούσε εξ’ αρχής η Αρχή Λιμένων.

Οι αποφάσεις θ’ ανακοινωθούν επίσημα εντός 15 ημερών. Ο Δήμος Λάρνακας ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται ν’ αποδεκτή νέα παράταση παραμονής και λειτουργίας των εγκαταστάσεων στα εδάφη του μετά την 30η Ιουνίου 2021.

Σε δηλώσεις της η υπουργός Ενέργειας, χαρακτήρισε αποδοτική την συνάντηση κι εξέφρασε την εκτίμηση πως οι διαδικασίες μετακίνησης των εταιρειών υγραερίου θα γίνουν εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει συμφωνηθεί.

 

Send this to a friend