Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙΡΟΣ Νέα κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες
Νέα κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές μεμονωμένες καταιγίδες εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

 

Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 10:00 το πρωί της Τετάρτης(03/03) μέχρι τις 16:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες πιθανόν να επηρεάσουν την περιοχή και η ένταση της βροχής δυνατό να ξεπερνά τα 35 χιλιοστά ανά ώρα.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Σήμερα ο καιρός θα είναι τοπικά κυρίως συννεφιασμένος και κατά διαστήματα αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να χιονίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και παροδικά στα βόρεια βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές χωρίς να αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά δεν αποκλείεται να πέσει χιονόνερο ή και χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 και παροδικά μέχρι μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7 στα παράλια και στους -2 στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Την Πέμπτη αρχικά αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα ανατολικά, αλλά σταδιακά ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο για να κυμανθεί κοντά στους κλιματικούς μέσους όρους.

Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Παρασκευή και θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα το Σάββατο.

Send this to a friend