Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ Τσίκινης-Σκαπούλλης: Οι θέσεις τους για τις επίμαχες φάσεις του ντέρμπι
Τσίκινης-Σκαπούλλης: Οι θέσεις τους για τις επίμαχες φάσεις του ντέρμπι

Τσίκινης-Σκαπούλλης: Οι θέσεις τους για τις επίμαχες φάσεις του ντέρμπι

Δυο αμφισβητούμενες φάσεις που έχουν προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις είχαμε στο ντέρμπι ανάμεσα στην Ανόρθωση και τον Απόλλωνα.

Η πρώτη ήταν η φάση της αποβολής του Γκεριέρ στο 23΄ και η δεύτερη το πέναλτι που κέρδισε η Ανόρθωση.

Τι λένε όμως οι ειδικοί; Πάμε να δούμε τις απόψεις τους.

Θέση Τσίκινη Super Monday: «Δεν δικαιολογεί 100% κόκκινη – Η εκτίμηση μου είναι ότι ήταν έξω το χέρι»

ΦΑΣΗ Η κόκκινη του Απόλλωνα: “Δεν είμαστε σίγουροι τι έχει συμβεί, δεν μπορούμε να πούμε 100% ότι βάζει με τέτοιο τρόπο το χέρι ώστε να δικαιολογεί την κόκκινη. Αφού ο ρεφ το είδε στο ΒΑΡ ίσως να είχε καλύτερη οπτική. Δεν μπορώ να είμαι κατηγορηματικός ότι ήταν κίτρινη ή κόκκινη. Ίσως να είναι σωστή η απόφαση. Είναι ξεκάθαρη η οδηγία ότι όταν δυο παίκτες διεκδικούν στον αέρα, απαγορεύεται να βγάλουν έξω τον αγκώνα”.

ΦΑΣΗ Το πέναλτι της Ανόρθωσης μέσω ΒΑΡ: “Είναι αδιανόητο να έχουμε τέτοια κάλυψη σε αυτά τα παιχνίδια και να μην υπάρχει κάμερα στο ύψος της περιοχής. Θα πρέπει να κάνουμε εικασίες αν είναι μέσα ή έξω το χέρι. Πρέπει να το κοιτάξουν πάρα πολύ καλά αυτοί που κάνουν τα παιχνίδια, να υπάρχει κάμερα στην ευθεία. Εγώ θεωρώ ότι ίσως είναι έξω. Το χέρι είναι σε αφύσικη θέση. Αν υπήρχε πιο ξεκάθαρη λήψη θα ήταν και πιο γρήγορη η απόφαση του διαιτητή από το ΒΑΡ. Ακόμα και εγώ που το είδα πάρα πολλές φορές δεν είμαι σίγουρος ότι είναι μέσα ή έξω. Όμως η εκτίμησή μου είναι πως είναι έξω”.

Θέση Σκαπούλλη ΡΙΚ: «Δεν μπορώ να πω αν ήταν σωστός ή λάθος – Σωστή η απόφαση για το πέναλτι»

Για την αποβολή Γκεριέρ: «Ο παίκτης του Απόλλωνα πηδά στον αέρα για να παίξει την μπάλα, ανοίγοντας το χέρι του. Το πλάνο δεν μας δείχνει εάν μας δείχνει να χρησιμοποιεί τον αγκώνα ως όπλο. Σε αυτή την περίπτωση, οι οδηγίες που δίνουν στους διαιτητές είναι να μην βιάζονται να πάρουν την απόφασή τους. Έπρεπε να περιμένει, να πάει εκεί να δει τις συνέπειες του χεριού κι όταν θα δει τα αίματα να ζητήσει να επαναξεταστεί η φάση από το VAR. Ο διαιτητής αυμβουλεύτηκε το VAR και έδωσε την κόκκινη κάρτα. Εγώ σαν σχολιαστής δεν μπορώ να πω σίγουρα ότι ήταν λάθος η απόφαση. Πήραν την απόφαση διαιτητής με VAR. Δεν μας το δείχνει για να είμαι βέβαιος. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν σωστός ή λανθασμένος».

Για το πέναλτι που κέρδισε η Ανόρθωση για χέρι του Ρομπέρζ: «Ενώ ο παίκτης είναι έξω, το χέρι του είναι μέσα στην περιοχή. Εξετάσαμε τη φάση, η μπάλα άλλαξε πορεία και υπάρχει βάσιμη άποψη ότι η μπάλα χτύπησε στο χέρι. Κατά τη γνώμη μου, εδώ λήφθηκε η σωστή απόφαση».

Send this to a friend