Home ΛΑΡΝΑΚΑ Νέα αγροτουριστικά έργα στην επαρχία Λάρνακας
Νέα αγροτουριστικά έργα στην επαρχία Λάρνακας

Νέα αγροτουριστικά έργα στην επαρχία Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Οκτώ νέα έργα που θα ενισχύσουν τις επενδύσεις, για ανάπτυξη του αγροτουρισμού, προωθούνται αυτή την περίοδο σε διάφορες κοινότητες των επαρχιών Λάρνακας και ελεύθερης Αμμοχώστου, στο πλαίσιο του Μέτρου 19, που σχετίζεται με την στήριξη της τοπικής ανάπτυξης μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης LEADER.

Ανακοίνωση της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχιών Λάρνακας-Αμμοχώστου (ΑΝΕΤΕΛ) αναφέρει πως η εταιρεία, ως Ομάδα Τοπικής Δράσης (Ο.Τ.Δ.), εφαρμόζει ολοκληρωμένες στρατηγικές αειφόρου ανάπτυξης ενδυναμώνοντας την ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών στις δύο επαρχίες. Μέσω του Μέτρου 19 με την ονομασία «Στήριξη για τοπική ανάπτυξη μέσω του LEADER», του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α) 2014 -2020, προωθούνται δράσεις που στοχεύουν στην ανάπτυξη της υπαίθρου και στη διατήρηση και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου των περιοχών προς όφελος του αγροτικού πληθυσμού.

Ως εκ τούτου, στο πλαίσιο υλοποίησης του Μέτρου 19 εγκρίθηκαν οκτώ επενδυτικά έργα με συνολικό προϋπολογισμό πέραν των τριών εκατομμυρίων ευρώ (3.013.659.). Τα έργα αυτά δύναται να συγχρηματοδοτηθούν κατά 50% από το Π.Α.Α. 2014 -2020 και κατά 50% από τους επενδυτές. Το κατώτατο ποσό χορηγίας (Δημόσιας Χρηματοδότησης) είναι 10 χιλιάδες ευρώ και το ανώτατο είναι 200 χιλιάδες για κάθε επενδυτικό έργο.

Ο κατάλογος με τα οκτώ επενδυτικά έργα περιλαμβάνει την ανέγερση του θεματικού πάρκου μελισσοκομίας της εταιρείας «C.L.R BEEKEEPING LTD» στην Σκαρίνου (1εκ. 130 χιλιάδες) και του θεματικού πάρκου μέλισσας της «ANTELIA ENTERPRISES» στο Δασάκι Άχνας (400 χιλιάδες), την ανακαίνιση του αγροτουριστικού καταλύματος Iosiphis Stonebuilt House Lefkara στα Π. Λεύκαρα (ήδη έχει ολοκληρωθεί με κόστος 38 χιλιάδες), του αγροτουριστικού καταλύματος της Vasilopoulos House (Authentic Agrotourism Apartments) στην Τόχνη (186 χιλιάδες), του αγροτουριστικού καταλύματος της εταιρείας «TALANTON SYMPOSIOUM XENIA LTD» στην Καλαβασό (557 χιλιάδες) καθώς και την ανέγερση αγροτουριστικού καταλύματος της εταιρείας ARCHONTIKOS. KIVERNITIS LTD, στα Λεύκαρα (518 χιλιάδες).

Στον ίδιο κατάλογο περιλαμβάνονται, ακόμα, η δημιουργία καταστήματος χειροτεχνίας κοσμημάτων στην Ορόκλινη (128 χιλιάδες) και καταστήματος λιανικής πώλησης παραδοσιακών προϊόντων στον Δελίκηπο (53 χιλιάδες).

Τα έργα αυτά αναμένεται να αποπερατωθούν μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι.

Send this to a friend