Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Αντρέα Φυλακτού για σεξουαλική παρενόχληση και η αναφορά στον Λιγνάδη
Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Αντρέα Φυλακτού για σεξουαλική παρενόχληση και η αναφορά στον Λιγνάδη

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Αντρέα Φυλακτού για σεξουαλική παρενόχληση και η αναφορά στον Λιγνάδη

Ο Αντρέας Φυλακτού, είναι ο κύπριος ηθοποιός που “άνοιξε” τον Ασκό του Αιόλου – Η αναφορά στον Δημήτρη Λιγνάδη.

Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στον χώρο του θεάματος στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα και τις καταγγελίες να διαδέχονται η μία την άλλη, ο Ανδρέας Φυλακτού, είναι ο πρώτος κύπριος ηθοποιός που προέβη σε καταγγελία, όσον αφορά τέτοιου είδους περιστατικά στην Κύπρο.

Μέσα από την εκπομπή “Με Αγάπη Χριστιάνα” μίλησε σήμερα για τα όσα βίωσε ο ίδιος και μίλησε πρώτη φορά για την δική του εμπειρία και την σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε από πρόσωπα του θεάτρου τόσο σε Κύπρο όσο και σε Ελλάδα.

Ο γνωστός ηθοποιός έσπασε την σιωπή του και μιλώντας στην Χριστιάνα Αριστοτέλους αναφέρθηκε σε διαμεσολαβητές στην Κύπρο αλλά και τις κακοποιήσεις και παρενοχλήσεις που δέχθηκε ο ίδιος, αλλά και συναδέλφοι του.

Όπως είπε η εξομολόγηση της Ζέτας Δούκα ήταν αυτό που τον βοήθησε να αποφασίσει να μιλήσει και μετά από αυτό, έχασε τον ύπνο του. Ήθελε να μιλήσει, ωστόσο δεν μπορούσε, αναφέρει.

«Τα άτομα τα οποία στοχεύουν είναι νέα που έχουν όνειρα. Εξακολουθεί να γίνεται. Εγώ ναι το πέρασα, είχα τις επιπτώσεις, αλλά δεν θα το επιτρέψω να συμβεί από δω και στο εξής σε κανέναν.»

Μάλιστα αποκάλυψε ένα περιστατικό στο οποίο καλέστηκε για ακρόαση στον προσωπικό χώρο ενός Ελλαδίτη σκηνοθέτη, αλλά όταν του ζητήθηκε να τον δούν γυμνό τότε αυτός αρνήθηκε, κάτι το οποίο συνέβη στα πρώτα του βήματα στην υποκριτική.

«Θα είναι γυμνός ο ρόλος και πρέπει να σε δω γυμνό. Στη δική μου την περίπτωση το αντέκρουσα και σηκώθηκα και έφυγα. Όταν το μοιράστηκα αυτό το περιστατικό με συναδέλφους υπήρξε περίπτωση που ο συνάδελφος δεν το αντέκρουσε, όπως εγώ και να σηκωθεί να φύγει και κακοποιήθηκε σεξουαλικά. Από το ίδιο άτομο. Η μια περίπτωση έγινε στην Ελλάδα και η άλλη περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης στην Κύπρο.»

Κατονομάζει επίσης τον Ελλαδίτη σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, ως το πρόσωπο το οποίο θα βρισκόταν στο δωμάτιο του.«Στον άνθρωπο που προσπάθησαν να με στείλουν στο δωμάτιο του για πρόβες είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης και μετά την άρνηση μου άλλαξαν πολλά στον εργασιακό μου χώρο.»

Όσον αφορά τον λόγο που θέλησε να μιλήσει είπε ότι «Τώρα είναι η ώρα που κι εσύ πρέπει να μιλήσεις γιατί δεν γίνεται αυτοί οι άνθρωποι να συνεχίζουν το έργο τους με τον ίδιο τρόπο.» στέλνοντας έτσι ένα ηχηρό μήνυμα.

Μάλιστα είπε ότι στην οικογένεια του μίλησε τώρα, όταν πήρε την απόφαση να προχωρήσει με καταγγελία στην αστυνομία. Όπως σημείωσε, δεν χρειάστηκε να τους πει και πολλά.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη: 

Send this to a friend