Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Διερευνώνται 16 υποθέσεις σεξουαλικών κακοποιήσεων
Διερευνώνται 16 υποθέσεις σεξουαλικών κακοποιήσεων

Διερευνώνται 16 υποθέσεις σεξουαλικών κακοποιήσεων

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ο οποίος μίλησε για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις- κακοποιήσεις και τις υποθέσεις που έχει ενώπιον της η Αστυνομία.

Αρχικά ανέφερε ότι οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. «Μέχρι τώρα είχαμε 16 καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης».

Τόνισε από τις 16 υποθέσεις έχουν ολοκληρωθεί επτά και έχουν καταχωρηθεί ενώπιον δικαστηρίου, μία υπόθεση στάλθηκε στη Νομική Υπηρεσία, ενώ υπάρχουν ακόμη τέσσερα άτομα τα οποία επικοινώνησαν με την ανακριτική ομάδα με πρόθεση να προβούν σε νέες καταγγελίες.

Διευκρίνισε ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχουν δεδομένα που να σχετίζονται με υποθέσεις στην Ελλάδα. «Οι υποθέσεις είναι υπό διερεύνηση και υπάρχει το ενδεχόμενο να κληθούν άτομα τα οποία είναι εκτός Κύπρου». Επεσήμανε ότι η ανακριτική ομάδα έχει ενισχυθεί με ακόμη δύο ανακρίτριες ειδικές για τέτοιες υποθέσεις.

Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν ζητήθηκε από τις Ελληνικές Αρχές η συνδρομή της Κυπριακής Αστυνομίας για εξιχνίαση των υποθέσεων ή το αντίθετο.

Στη συνέχεια μίλησε για την υπόθεση της Άντρης Ελευθερίου, τονίζοντας ότι θα ληφθούν ακόμη κάποιες καταθέσεις και μετά θα σταλεί ο φάκελος στη Νομική Υπηρεσία, ενώ για την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση από πρώην Ευρωβουλευτή, εξήγησε ότι τα πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται θα κληθούν για κατάθεση τη στιγμή που θα κρίνουν οι Αρχές.

Δείτε το βίντεο:

Send this to a friend