Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Καραγιάννης: Εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τεστ και διέσπειραν τον ιό στα σχολεία (βίντεο)
Καραγιάννης: Εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τεστ και διέσπειραν τον ιό στα σχολεία (βίντεο)

Καραγιάννης: Εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τεστ και διέσπειραν τον ιό στα σχολεία (βίντεο)

Για τις αλλαγές στην επιστροφή στις σχολικές αίθουσες, την αύξηση των κρουσμάτων, αλλά και τα φαινόμενα που οδηγούν σε έξαρση, μίλησε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Τόνισε τη σημασία τις μάσκας και στα δημοτικά, ενώ όπως είπε, φαίνεται ότι οι εκπαιδευτικοί ευθύνονται για τη διασπορά στα σχολεία.

“Είχαμε εισηγηθεί και στο παρελθόν κυρίως τη χρήση της μάσκας και στα δημοτικά, υπήρξαν όμως αντιδράσεις από παντού και ιδού τα αποτελέσματα τώρα. Όπως και με τις μάσκες και τα τεστ και κάποιους που αρνήθηκαν να κάνουν τα τεστ. Όπως φαίνεται, εκπαιδευτικοί που έπρεπε να είχαν αρνητικά τεστ, ίσως να μην έκαναν και να εισήγαγαν τον ιό στα σχολεία.”

“Πρέπει να μένουν τα παράθυρα ανοιχτά για να διακινείται φρέσκος αέρας”, επεσήμανε, αναφέροντας ότι υπήρξαν καταγγελίες για εκπαιδευτικούς που έκλειναν τα παράθυρα.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί από τώρα και στο εξής γιατί τα πράγματα μπορούν να εκτροχιαστούν, ενώ σημείωσε ότι τον Γενάρη το 1/3 των κρουσμάτων ήταν από το βρετανικό στέλεχος το οποίο μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα και θα δούμε τώρα αν σε αυτό οφείλεται η διασπορά που παρατηρείται.

Ερωτηθείς αν είμαστε στις αρχές ενός τρίτου κύματος είπε ότι το δεύτερο δεν έφυγε ποτέ καθώς δεν πέσαμε ποτέ στα μηδενικά, έτσι μάλλον είναι στο πλαίσιο του σκαμπανεβάσματος και μετά τις χαλαρώσεις που είχαμε.

“Ακόμα λίγη υπομονή για να μην έχουμε πισωγύρισμα”, δήλωσε χαρακτηριστικά εξηγώντας ότι τα πάντα θα εξαρτηθούν από τα νοσηλευτήρια. Σημείωσε ωστόσο ότι οι εμβολιασμοί προχωρούν με τους ηλικιωμένους να έχουν σχεδόν θωρακιστεί και προχωρούμε και στις ευάλωτες ομάδες, επομένως είμαστε πιο ασφαλισμένοι κατά του ιού αλλά χρειάζεται προσοχή.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend