Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Έτοιμη το καλοκαίρι η εμπορική ζώνη της μαρίνας Αγ. Νάπας
Έτοιμη το καλοκαίρι η εμπορική ζώνη της μαρίνας Αγ. Νάπας

Έτοιμη το καλοκαίρι η εμπορική ζώνη της μαρίνας Αγ. Νάπας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Το ερχόμενο καλοκαίρι αναμένεται να λειτουργήσει το εμπορικό τμήμα της μαρίνας Αγίας Νάπας, ενώ μετά την έγκριση του διατάγματος για αγκυροβόληση κρουαζιερόπλοιων, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι προετοιμασίες, ώστε το 2022 η μαρίνα να είναι σε θέση να υποδεχθεί τους πρώτους τουρίστες από κρουαζιερόπλοια που θα αγκυροβολούν στον θαλάσσιό της χώρο.

Σε δηλώσεις του στην τοπική ιστοσελίδα Famagusta. News, o CEO του ομίλου M.M. Makronisos Marina Ltd Σταύρος Καραμοντάνης ανέφερε ότι εκτός από την ολοκλήρωση της εμπορικής ζώνης το ερχόμενο καλοκαίρι, το ίδιο διάστημα θα γίνει και η παράδοση των πρώτων επαύλεων της μαρίνας προς τους αγοραστές, ενώ κανονικά συνεχίζονται και οι κατασκευαστικές εργασίες για τους δύο πύργους με τα πολυτελή διαμερίσματα.

«Οι μαρίνες είναι μία σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, αλλά αυτή την στιγμή όλο το βάρος το επωμίζονται οι επιχειρηματίες. Γι’ αυτό, απευθύνουμε έκκληση προς το Υφυπουργείο Τουρισμού, που είναι το αρμόδιο για τις μαρίνες, επιτέλους να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να βοηθήσει ουσιαστικά στην ανάπτυξη των μαρίνων. Αυτή την στιγμή, με όλα όσα συμβαίνουν με την πανδημία, θέλουμε στήριξη την οποία δεν έχουμε δει ακόμα. Δεν μπορούμε να κάνουμε μαρίνες ή να προσελκύσουμε ξένους επενδυτές χωρίς κίνητρα», είπε με νόημα ο κ. Καραμοντάνης.

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο

—————————————

Εξάλλου, ο διευθυντής της μαρίνας Κώστας Φυτιρής δήλωσε ότι η έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο του διατάγματος για αγκυροβόληση κρουαζιερόπλοιων αποτελεί μία πολύ θετική εξέλιξη, προσθέτοντας πως η μαρίνα Αγ. Νάπας θα προετοιμαστεί κατάλληλα την τρέχουσα χρονιά με στόχο το 2022 να είναι έτοιμη για να υποδεχθεί στο αγκυροβόλιό της κρουαζιερόπλοια με τους επιβάτες τους.

Όπως είπε, γίνεται προσπάθεια για να δημιουργηθούν οι κατάλληλοι μηχανισμοί διευκόλυνσης της άφιξης των κρουαζιερόπλοιων, της υποδοχής των τουριστών και της παροχής υψηλών υπηρεσιών, ακόμα και υπηρεσιών ιατρικής περίθαλψης. «Φανταστείτε να φθάνουν κρουαζιερόπλοια με 3-4 χιλιάδες τουρίστες, οι οποίοι να εξέρχονται από τη μαρίνα Αγ. Νάπας και να επισκέπτονται τα διάφορα σημεία αναφοράς στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, αξιοποιώντας παράλληλα και την εμπορική ζώνη της μαρίνας.

Για τον σκοπό αυτό, πρόθεσή μας είναι να καλέσουμε τους δήμους και τις κοινότητες της επαρχίας να συνεργαστούν, προκειμένου να καταρτιστεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για ικανοποίηση όλων των αναγκών των επισκεπτών», σημείωσε ο κ.Φυτιρής.

Ο διευθυντής της μαρίνας εξέφρασε την αισιοδοξία ότι αρχές του 2022 η μαρίνα θα είναι έτοιμη για να υποδεχθεί το πρώτο κρουαζιερόπλοιο. «Ήδη έχουμε αρκετά τηλεφωνήματα από εταιρείες που αντιπροσωπεύουν κρουαζιερόπλοια, οι οποίες ζητούν πληροφορίες σε σχέση με τη μαρίνα της Αγ. Νάπας. Πιστεύουμε ότι το όνομα που έχει η Αγ. Νάπα και γενικά η ελεύθερη Αμμόχωστος ως τουριστικός προορισμός θ’ αποτελέσει σημαντικό κίνητρο για τις εταιρείες κρουαζιερόπλοιων», κατέληξε.

 

 

Send this to a friend