Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Γιατί δεν είναι υποχρεωτική η εξέταση και όλων των μαθητών με rapid tests;
Γιατί δεν είναι υποχρεωτική η εξέταση και όλων των μαθητών με rapid tests;

Γιατί δεν είναι υποχρεωτική η εξέταση και όλων των μαθητών με rapid tests;

Τη Δευτέρα επιστρέφουν στα θρανία τους οι υπόλοιποι μαθητές Λυκείων και Τεχνικών Σχολών και σε μια εβδομάδα επιστρέφουν και οι μαθητές Γυμνασίων, με την εκπαίδευση να επιστρέφει πλήρως στη φυσική παρουσία. Οι εκπαιδευτικοί, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, οφείλουν να εξετάζονται εβδομαδιαίως για κορωνοϊό. Γιατί δεν γίνεται αυτό και για τους μαθητές;

Στο ερώτημα αυτό απάντησε η Δρ. Ζωή Δωροθέα Πανά στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, εξηγώντας ότι οποιαδήποτε ενέργεια αφορά ανήλικα πρόσωπα, χρειάζεται τη συγκατάθεση του γονέα. Έτσι, νομικά, είναι πολύ δύσκολο να καταστεί υποχρεωτική η εξέταση των μαθητών, όπως γίνεται με τους εκπαιδευτικούς.

Τόνισε ωστόσο ότι υπάρχει αυστηρή σύσταση προς τους γονείς και τους μαθητές για να υποβάλλονται σε rapid tests, με τη Δρ. Πανά να καλεί άπαντες να αξιοποιούν το μέτρο και να μεταβαίνουν στα σημεία δειγματοληψίας, αφού με αυτό το “όπλο” η Κύπρος επιδιώκει “άνοιγμα” την Άνοιξη.

Ερωτηθείσα για τα τμήματα συνδιδασκαλίας με τα οποία αυξάνονται σημαντικά οι επαφές κάθε μαθητή, η Δρ. Πανά είπε ότι με μάσκες, αποστάσεις, εξαερισμό αιθουσών και τα rapid tests των εκπαιδευτικών γίνεται η προσπάθεια για ασφαλή επιστροφή στα σχολεία, σημειώνοντας ότι οι επαφές αυξάνονται επίσης κατά τη διάρκεια του διαλείμματος και στα μέσα μεταφοράς προς τα σχολεία.

Όσον αφορά τα ανοιχτά παράθυρα για εξαερισμό της τάξης και τι γίνεται όταν κάνει κρύο, η Δρ. Πανά σχολίασε ότι είναι λογικό να κλείνουν τα παράθυρα σε τέτοιες καιρικές συνθήκες και να ανοίγουν για μερικά λεπτά και κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

Πηγή: alphanews.live

Send this to a friend