Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ H πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
H πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

H πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη ΣκαλιώτισσαΚαζάνι που βράζει μοιάζει και πάλι ο Δήμος Λάρνακας, σε σχέση με τις διεργασίες μετακίνησης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων υγραερίου από τα παράλια του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας.

Την ερχόμενη Τετάρτη (3/3) έχει προγραμματιστεί έκτακτη σύσκεψη στο Προεδρικό, με την συμμετοχή των εταιρειών υγραερίου και όλων των εμπλεκόμενων κυβερνητικών τμημάτων, κατά την οποία θα εξεταστεί ο τρόπος εκφόρτωσης του υγραερίου από τα πλοία στο λιμάνι Βασιλικού και από εκεί στις νέες εγκαταστάσεις των εταιρειών.

Ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας μας δήλωσε ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει, γεγονός που προκαλεί ανησυχίες στις τοπικές αρχές ως προς την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν συμφωνηθεί για τερματισμό της λειτουργίας των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και μετακίνησης των εταιρειών στο Ενεργειακό Κέντρο Βασιλικού. Ξεκαθάρισε πως η Λάρνακα δεν συζητά νέα αναβολή μετά την 30η Ιουνίου 2021. Το θέμα ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί σε συνεδρία της αρμόδιας Υπουργικής Επιτροπής την 1η Μαρτίου 2021, ωστόσο η συνεδρίαση αυτή ακυρώθηκε. Είναι γι’ αυτό το λόγο που το θέμα υποχρεωτικά οδηγείται ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, γεγονός που καταδεικνύει ότι τα πράγματα δεν κυλούν ομαλά.


Οι ανησυχίες της Λάρνακας αυξάνονται στο ενδεχόμενο ν’ αποφασιστεί, ως λύση, η κατασκευή αγκυροβολίου έξω από το λιμάνι Βασιλικού. Κάτι τέτοιο θεωρείται βέβαιο ότι θα τουμπάρει το χρονοδιάγραμμα της 30ης Ιουνίου και θα επιφέρει μεγάλες καθυστερήσεις στις διαδικασίες μετακίνησης των επικίνδυνων εγκαταστάσεων από τη Λάρνακα.

 

Χθες Πέμπτη και σήμερα Παρασκευή, πραγματοποιείται διαδικτυακά η 6η Διακρατική Συνάντηση του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT, στο οποίο ο Δήμος Αθηένου είναι ο επικεφαλής εταίρος.

Στη συνάντηση συμμετέχουν εκπρόσωποι των οκτώ πόλεων-εταίρων του Δικτύου, η Επικεφαλής Εμπειρογνώμονας του Δικτύου κ. Maria Joao Filgueiras, εκπρόσωποι της Γραμματείας του Προγράμματος και άλλοι ειδικοί εμπειρογνώμονες.

Τον Δήμο Αθηένου στη συνάντηση θα εκπροσωπήσουν ο Δήμαρχος κ. Κυριάκος Καρεκλάς, η Δημοτικός Γραμματέας κ. Νατάσα Γεωργίου, ο Συντονιστής της Τοπικής Ομάδας URBACT κ. Δημήτρης Κουζαπάς, η υπεύθυνη διαχείρισης του προγράμματος κ. Σταυρούλα Γεωργίου, καθώς και τα μέλη της Τοπικής Ομάδας URBACT στο δίκτυο, κ. Δήμητρα Κουμίδου, κ. Βάσος Χατζηγιαννακού, κ. Σταυρούλα Τσιμούρη, κ. Χριστιάνα Ροκόπου, κ. Άννα Χριστοδούλου και κ. Ελπίδα Ηλία.

Ο Δήμος Αθηένου είναι ο Επικεφαλής Εταίρος του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού», για μεταφορά της Καλής Πρακτικής του για τον Εθελοντισμό που ανθεί στην Αθηένου, σε 7 πόλεις της Ευρώπης. Η μεταφορά γίνεται ως τώρα με μεγάλη επιτυχία. Οι πόλεις που μετέχουν στο Δίκτυο ως εταίροι και θα λάβουν όλες μέρος στη συνάντηση με εκπροσώπους τους είναι:
Arcos de Valdevez της Πορτογαλίας, Άλτεα της Ισπανίας, Capizzi της Σικελίας-Ιταλία, Αλτένα της Γερμανίας, Radlin της Πολωνίας, Pregrada της Κροατίας και Kildare County Council της Ιρλανδίας.

Στη συνάντηση αυτή, η οποία θα γινόταν με φυσική παρουσία στην πόλη του Athy στην Ιρλανδία και αποφασίσθηκε τελικά να γίνει διαδικτυακά λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού, θα συμμετέχουν πάνω από 50 άτομα.

Στόχος της συνάντησης είναι η καταγραφή των στοιχείων-κλειδιών που οδήγησαν σε μια επιτυχημένη μεταφορά της Καλής Πρακτικής και ο καθορισμός της πιο αποτελεσματικής μεθόδου να μοιραστούν αυτές οι γνώσεις με τους δημότες των πόλεων του Δικτύου.

Επίσης, οι εταίροι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εργαστήρι για την ανάπτυξη Σχεδίου Δράσης για την εφαρμογή των Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Τέλος, όπως σε κάθε Διακρατική Συνάντηση, η διοργανώτρια πόλη, το Athy της Ιρλανδίας, θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει εθελοντικές δράσεις της πόλης και να συζητήσει με τους εταίρους τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

 

Ο Δήμος Αθηένου ανακοινώνει ότι το ετήσιο Χειμερινό Ράλι Αθηένου ιστορικού αυτοκινήτου, που διεξάγεται αυτή την περίοδο στην Αθηένου, δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί ακόμη φέτος, λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού.

Οι διοργανωτές και ο Δήμος Αθηένου προτίθενται να διευθετήσουν τη διεξαγωγή του 4ου Χειμερινού Ράλι Αθηένου ιστορικού αυτοκινήτου μόλις η κατάσταση με την πανδημία το επιτρέψει, ακόμη και σε μη χειμερινή περίοδο.

Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021 επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Αθηένου κ. Κυριάκο Καρεκλά στο γραφείο του ο κ. Δώρος Θεοδώρου, εκ μέρους της οικογένειας της αείμνηστης Μαρίας Θεοδώρου προς τιμή της οποίας διεξάγεται κάθε χρόνο το ράλι, και του παρέδωσε το συνολικό ποσό των €16.500, δωρεές από φίλους και συμμετέχοντες κάθε χρόνο στο ράλι, για την Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας του ΣΚΕ Αθηένου, για να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες Αθηενιτών που έχουν ανάγκη.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Θεοδώρου και όλη την οικογένεια για την αξιέπαινη πράξη τους, που κάθε χρόνο βοηθούν ώστε να μαζεύεται ένα μεγάλο ποσό για της ανάγκες του Προγράμματος της Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Αθηένου, και έτσι βοηθούνται πολλοί που έχουν ανάγκη σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνούμε.

Παράλληλα ευχήθηκε αιωνία η μνήμη της αείμνηστης Μαρίας Θεοδώρου.

Ο κ. Θεοδώρου τόνισε στον Δήμαρχο τη μεγάλη χαρά τους που μπορούν με τον τρόπο αυτό να συνδράμουν το έργο της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας και υποσχέθηκε ότι αυτό θα συνεχίζεται κάθε χρόνο.

 
Send this to a friend