Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Καραγιάννης:Μάλλον ανοίγουν τα μονοπάτια της φύσης-Χαλαρώσεις ψυχικής ανάτασης
Καραγιάννης:Μάλλον ανοίγουν τα μονοπάτια της φύσης-Χαλαρώσεις ψυχικής ανάτασης

Καραγιάννης:Μάλλον ανοίγουν τα μονοπάτια της φύσης-Χαλαρώσεις ψυχικής ανάτασης

Αναμέναμε επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας με το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου, παρατηρήθηκε για ένα 15νθημερο σταθεροποίηση, ωστόσο, τις τελευταίες μέρες είδαμε μια αύξηση κρουσμάτων, ανέφερε ο Δρ. Πέτρος Καργιάννης, εκφράζοντας την ελπίδα να μην υπάρξει επιδείνωση. 

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», σημείωσε πως το σκεπτικό χαλάρωσης των μέτρων, είναι να προχωρήσουμε με σταθερά και μικρά βήματα, καθώς υπάρχουν δύο αστάθμητοι παράγοντες, ο αριθμός των κρουσμάτων αλλά και η πιθανότητα να κυκλοφορεί ανάμεσά μας ένα μεταλλαγμένο στέλεχος, κυρίως αυτό της Βρετανίας όπως υποπτευόμαστε.

Επιπλέον, πρέπει να εξαγοράσουμε χρόνο για να υπάρξει μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη, είπε, σημειώνοντας πως μέχρι τα μέσα Απριλίου αναμένεται ότι θα έχουν εμβολιαστεί 200,000 πολίτες.

Όσον αφορά τη Λεμεσό, ο κ. Καραγιάννης ανέφερε πως ανησυχούν τα αυξημένα κρούσματα, ωστόσο, η προσέγγιση ήταν να μην ενεργήσουν τιμωρητικά και ότι εφαρμοστεί, να εφαρμοστεί οριζόντια.

Έκκληση όλων προς τους πολίτες της Λεμεσού, όπως είπε, είναι να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας κυρίως σε χώρους εργασίας.

Μιλώντας για τις χαλαρώσεις που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα, ανέφερε πως ότι έχει αποφασιστεί για ν΄ ανοίξει από την 1η Μαρτίου, θα είναι στοχευμένο για να δώσει ψυχική ανάταση και την ευκαιρία στους πολίτες να βγουν λίγο έξω και να εξασκηθούν πιο ελεύθερα, να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει, όπως είπε, πιο σενάριο θα ακολουθηθεί για την επιστροφή του.

Σχετικά με τους χώρους εστίασης σημείωσε πως θα δοθεί ημερομηνία για το άνοιγμά τους ενώ φαίνεται πως τα μονοπάτια της φύσης θα ανοίξουν για το κοινό.

Send this to a friend