Home ΛΑΡΝΑΚΑ Greek International Women Awards – H υποψήφια συμπολίτισσα μας Γαβριέλλα Κάσσινου μίλησε στο LarnakaOnline
Greek International Women Awards – H υποψήφια συμπολίτισσα μας Γαβριέλλα Κάσσινου μίλησε στο LarnakaOnline

Greek International Women Awards – H υποψήφια συμπολίτισσα μας Γαβριέλλα Κάσσινου μίλησε στο LarnakaOnline

Ειρήνη Αντωνίου

Τα βραβεία Greek International Women Awards έχουν σκοπό να αναγνωρίσουν και να επιβραβεύσουν τα επαγγελματικά κατορθώματα των Ελληνίδων γυναικών σε επαγγελματικό επίπεδο και να ενθαρρύνουν όλο και περισσότερες Ελληνίδες να επιμείνουν και να κυνηγήσουν με θάρρος τις φιλοδοξίες τους.

 

Όπως μας ανέφερε η Γαβριέλλα Κάσσινου, ο διαγωνισμός αυτός είναι ένας θεσμός για την γυναίκα! Η γυναίκα της σύγχρονης κοινωνίας επιδιώκει την ισότητα που θα έπρεπε να είναι δεδομένη. Τους τελευταίους αιώνες, ο ρόλος της γυναίκας έχει αλλάξει προς το καλύτερο σε μεγάλο βαθμό, μέσα από τους πολυετείς αγώνες για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων της, όμως ακόμα υπάρχει η ανάγκη δημιουργίας μιας κοινωνίας χωρίς σεξιστικές διακρίσεις με όμοια αντιμετώπιση και αναγνώριση όπως αυτή των αντρών.

Οι γυναίκες καθημερινά αποδεικνύουν πόσο ικανές είναι ώστε να συνεισφέρουν στην κοινωνία. Τα τελευταία χρόνια, προσλαμβάνονται σε θέσεις εργασίας που παλαιότερα διεκδικούσαν μόνο άντρες, όπως για παράδειγμα θέσεις διοίκησης. Η ηγετικές ικανότητες που πηγάζουν εκ φύσεως στη γυναίκα θα μπορούν να αναδειχθούν ακόμα περισσότερο και να βελτιώσουν διάφορους τομείς.

Η υποψηφιότητα μου στην κατηγορία Arts & Culture στα βραβεία Greek International Women Awards σημαίνει πολλά.
Αφού τελείωσα το σχολείο, και αποφάσισα ότι θα ακολουθήσω αυτή τη σπουδή, ξεκίνησα να δουλεύω ως σερβιτόρα σε ένα καφεστιατόριο στην Αγγλία για να μπορώ να παρακολουθώ τα μαθήματα της σχολής μου, αντιμετωπίζοντας και την ανάρμοστη συμπεριφορά των εργοδοτών μου. Αφού τελείωσα τις σπουδές μου συνέχισα να δουλεύω ως σερβιτόρα περιμένοντας μια ευκαιρία σχετική με το κλάδο μου. Αυτό δεν άργησε να γίνει μιας και το έψαχνα αδιάκοπα. Στην αρχή ήταν ένα μικρό project για μια μικρή εταιρία. Πριν να το καταλάβω βρέθηκα να συνεργάζομαι με κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής διεθνώς όπως η Technicolor/BBC/TPO VFX κα. Για ταινίες όπως η νέα ταινία του James Bond – No Time To Die, με αξιόλογους και βραβευμένους με Emmy supervisors. Αυτή ήταν εν συντομία η ιστορία μου και αυτό που θέλω να μεταδώσω στους νέους είναι ότι τα χρήματα δεν πρέπει να αποτελούν ανυπέρβλητο εμπόδιο στην πραγματοποίηση των στόχο τους.

Έχοντας την τιμή η πρώτη μου συνεργασία να αφορά μεγάλη εταιρία χωρίς να έχω ιδιαίτερη εμπειρία στο επάγγελμα, θεωρώ ότι απέδειξα, όσον αφορά το κομμάτι του κλάδου μου, πως αξίζει να δίνονται ευκαιρίες στους επερχόμενους νέους. Εκτός αυτού, πιστεύω πως η πορεία μου μπορεί να επηρεάσει άλλες γυναίκες να ξεπεράσουν οποιαδήποτε δυσκολία μετατρέποντας τις φοβίες τους σε προτερήματα.

Όπως προανέφερα αυτή μου η συμμετοχή σημαίνει πολλά. Γιατί κάποιος, κάπου, κάποτε μου είπε δεν μπορείς να τα καταφέρεις. Θυμάμαι πως πάντα έλεγα στο εαυτό μου πως θα ακολουθήσω αυτό που αγαπώ, όσο δύσκολη και αν θα είναι η πορεία. Επιλέγοντας να εργαστώ ως visual effects compositor, ένα επάγγελμα που προδικάζει τις περισσότερες φορές τον ξενιτεμό και την μεγάλη αφοσίωση, θέλω να πιστεύω ότι όχι μόνο ξεπέρασα κάθε αδυναμία, δυσκολία και εμπόδιο αλλά μέσω αυτών διαμόρφωσα το ποια είμαι σήμερα. Είμαι μια γυναικά που βρέθηκα να παλεύω μόνη στο εξωτερικό με πάθος και λαχταρά για αυτό που ονειρεύτηκα, είμαι μια γυναίκα που δεν της στάθηκε αντάξιο κανένα φυλετικό στερεότυπο, είμαι μια γυναικά που συνεργάστηκε με πολύ αξιόλογους καλλιτέχνες, είμαι η γυναίκα που κάποιος κάπου κάποτε της είπε δεν μπορείς.

Ευχαριστώ πολύ τα βραβεία GIWA για τον θεσμό που υπηρετούν και που δίνουν αυτή την ευκαιρία ανάδειξης ταλαντούχων γυναικών!

Τα Greek International Women Awards(GIWA) σάς δίνουν τη δυνατότητα με την ψήφο σας να αναδείξετε και να επιβραβεύσετε τις Ελληνίδες – Κύπριες ανά τον κόσμο για τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα!

169 Ελληνίδες από 13 χώρες παγκοσμίως μοιράστηκαν την ιστορία τους δηλώνοντας συμμετοχή στα Greek International Women Awards. Τώρα, οι γυναίκες που πέρασαν στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας των βραβείων, μπορούν να αναγνωριστούν και να επιβραβευτούν για την πορεία και το έργο τους με τη δική σας ψήφο.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 11 Απριλίου του 2021 σε μία μοναδική διαδικτυακή τελετή απονομής βραβείων.

Μπορείτε να ψηφίσετε εδώ link:

 

Shortlisted Candidates

 

Τα βραβεία GIWA Powered by Aphrodite Hills που υποστηρίζονται από διακεκριμένες επιχειρήσεις, οργανισμούς και επιχειρηματίες λειτουργούν υπο την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Υπουργείο Εξωτερικών, Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού, Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών και της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Να ευχηθούμε στη συμπολίτισσα μας Γαβριέλλα Κάσσινου καλή επιτυχία!!!

 

Send this to a friend