Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Ενώπιον ΠτΔ οι εισηγήσεις των επιδημιολόγων για τις χαλαρώσεις
Ενώπιον ΠτΔ οι εισηγήσεις των επιδημιολόγων για τις χαλαρώσεις

Ενώπιον ΠτΔ οι εισηγήσεις των επιδημιολόγων για τις χαλαρώσεις

Τον οδικό χάρτη αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων από τη Δευτέρα 1η Μαρτίου, που θα εισηγηθούν στην Κυβέρνηση, συζήτησαν χθες βράδυ (23/02) τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό. Άποψη όλων των μελών είναι ότι οι χαλαρώσεις πρέπει να γίνουν κλιμακωτά, ώστε να μην επιδεινωθεί η επιδημιολογική εικόνα.

Οι προτάσεις θα συζητηθούν το πρωί σε σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με την Συμβουλευτική Επιδημιολογική Επιτροπή, παρουσία των αρμοδίων Υπουργών.

Θα ακολουθήσει ενημερωτική συνάντηση του Προέδρου με τους Αρχηγούς των κομμάτων, με τη συμμετοχή και των επιδημιολόγων.

Οι αποφάσεις για τις νέες χαλαρώσεις αναμένεται να οριστικοποιηθούν στην αυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Όπως πληροφορείται το SigmaLive, σε αρχικό στάδιο, δηλαδή το πρώτο 15νθήμερο Μαρτίου, φαίνεται πως θα μας «συνοδεύουν» τα μηνύματα αλλά και το κέρφιου.

Όπως όλα δείχνουν, τα δύο SMS την ημέρα για κατ΄ εξαίρεση μετακινήσεις θα παραμείνουν, όπως και η απαγόρευση των μετακινήσεων μετά τις 21:00 το βράδυ.

Όσον αφορά το άνοιγμα της εστίασης, αυτό φαίνεται να προσανατολίζεται για το δεύτερο 15νθημερο του Μαρτίου, ωστόσο, στη βάση αυστηρών πρωτοκόλλων.

Την ίδια ώρα, θετικοί στο άνοιγμα γυμναστηρίων, φροντιστηρίων και Ωδείων το πρώτο 15νθημερο φαίνεται να είναι οι Επιδημιολόγοι, πάλι στη βάση κριτηρίων.

Σχετικά με τα σχολεία δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, με τους Επιδημιολόγους να θεωρούν ότι θα μπορούσαν να ανοίξουν κλιμακωτά.

Υπενθυμίζεται πως, αύξηση σημείωσαν το τελευταίο 24ωρο τα κρούσματα κορωνοϊού στις ελεύθερες περιοχές. Την αρνητική πρωτιά διατηρεί η Λεμεσός, γεγονός, που προβληματίζει. Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες 176 νέα περιστατικά μετά από 27.762 διαγνωστικές εξετάσεις με τη μοριακή μέθοδο και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 33.567. Το ποσοστό θετικότητας διαμορφώνεται στο 0,63%.

Δεν καταγράφηκαν θάνατοι ασθενών και ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σε 230.

Send this to a friend