Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Τεράστιες ζημιές εξαιτίας ενός… βραχυκυκλώματος σε έξι αυτοκίνητα στη Λάρνακα
Τεράστιες ζημιές εξαιτίας ενός… βραχυκυκλώματος σε έξι αυτοκίνητα στη Λάρνακα

Τεράστιες ζημιές εξαιτίας ενός… βραχυκυκλώματος σε έξι αυτοκίνητα στη Λάρνακα

Του Βάσου Βάσου

Τυχαία αποδείχθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα τα ξημερώματα σε αυτοκίνητο στη Λάρνακα, η οποία επεκτάθηκε αστραπιαία προκαλώντας ζημιές σε άλλα πέντε οχήματα καθώς και σε μια κατοικία.

Από τις εξετάσεις που διενήργησε η Αστυνομία στη σκηνή, σε συνεργασία με τους εμπειρογνώμονες της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας και της Πυροσβεστικής, διαφάνηκε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα στο εσωτερικό μέρος του ταμπλό ενός αυτοκινήτου, το οποίο, όπως έγινε γνωστό, παρουσίαζε μηχανικά προβλήματα.

Το όχημα ανήκει σε μηχανοδηγό, από τη Λάρνακα και ήταν σταθμευμένο σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης (γκαράζ), στην οδό Καλύμνου, η οποία είναι παράλληλος της λεωφόρου Φανερωμένης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, λίγο πριν τις 4 το πρωί λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά και ανταποκρίθηκαν τέσσερα στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από τον κεντρικό Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρνακας, ενώ στο μέρος έσπευσαν και μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας.

Η πυρκαγιά έγινε κατορθωτό να τεθεί υπό έλεγχο μετά από περίπου 40 λεπτά.

Από τη φωτιά αναφλέγηκαν δοχεία φύλαξης πετρελαίου και υδραυλικού λαδιού, τα οποία ο ιδιοκτήτης αποθήκευε εντός του χώρου στάθμευσης, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές ζημιές και το δεύτερο όχημα του ιδιοκτήτη και παράλληλα οι φλόγες να επεκταθούν στην διώροφη κατοικία του, με αποτέλεσμα να προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές.

Λόγω του κατηφορικού ανάγλυφου της περιοχής, τα πετρελαιοειδή κύλησαν φλεγόμενα στον δρόμο, με επακόλουθο να αναφλεγούν ακόμα τέσσερα οχήματα, κάποια με εκτεταμένες ζημιές και κάποια με ποιο ελαφριές ζημιές, τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα έξω από κοντινές κατοικίες.

Τρία από τα αυτοκίνητα που υπέστησαν ζημιές ήταν στην οδό Καλύμνου και το ένα στην οδό Αγίου Γεωργίου Μακρή (είναι παράδρομος).

Η σκηνή αποκλείστηκε και οι εξετάσεις συνεχίστηκαν με το πρώτο φως της ημέρας, οπόταν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, αφού εξακριβώθηκε πως αιτία του κακού ήταν το βραχυκύκλωμα που προκλήθηκε στο εσωτερικό μέρος του πρώτου αυτοκινήτου, το οποίο ο ιδιοκτήτης του το αγόρασε πριν από μία εβδομάδα…

 

Send this to a friend